Gemeente Lopik - bestemmingsplan - Batuwseweg 52, Lopikerkapel en Lekdijk Oost 12a, Jaarsveld

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 13 juli 2021 het bestemmingsplan “Batuwseweg 52 Lopikerkapel en Lekdijk Oost 12a Jaarsveld” te Lopik gewijzigd heeft vastgesteld.

Met dit bestemmingsplan wordt uitvoering gegeven aan de ruimte voor ruimte regeling waarbij er agrarische bedrijfsbebouwing aan de Batuwseweg 52 wordt gesaneerd en een nieuwe woning aan de Lekdijk Oost 12a wordt gerealiseerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 12 augustus 2021 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55. De ter inzage gelegde stukken zijn tevens raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Bouwen en wonen”, “Bestemmingsplannen”. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen de hieronder genoemde belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Lopik bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven