Besluit van burgemeester en wethouders van Woerden houdende een wijziging van de Beleidsregel Plaatsen van laadpalen voor elektrische voertuigen op openbaar terrein

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden;

 

gelet op artikel op het bepaalde in artikel 160 van de Gemeentewet, het bepaalde in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 2.10A en 2.11van de Algemene Plaatselijke verordening Woerden 2015;

 

besluit:

I

De Beleidsregel Plaatsen van laadpalen voor elektrische voertuigen op openbaar terrein als volgt aan te passen:

 

Artikel 16 komt te luiden:

In gebieden waar betaald parkeren of vergunninghoudersparkeren is ingevoerd of waar een maximale parkeerduur (blauwe zone) of enige andere restrictie geldt, geldt deze restrictie onverminderd ook voor de bestuurders van elektrische voertuigen. Uitzondering hierop is het opladen van elektrische auto’s van bewoners met een bewonersvergunning. Om bewoners met een bewonersvergunning de mogelijkheid te bieden om hun elektrische auto op te laden, mogen zij met deze bewonersvergunning gebruik maken van de laadpalen in een andere zone in het centrum.

 

Artikel 17 in de toelichting komt te luiden:

Wanneer parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen zijn gelegen in gebieden voor betaald parkeren, vergunninghouders, blauwe zone of een andere parkeerrestrictie, dan moeten de bestuurders van deze voertuigen zich aan de betreffende regels houden. Uitzondering hierop zijn bewoners, met een elektrische auto, met een bewonersvergunning. Voor hen geldt dat zij met een bewonersvergunning hun auto mogen opladen bij een van de laadpalen in een andere zone in het centrum.

Parkeerplaatsen in een blauwe zone kunnen eventueel ‘buiten de blauwe zone’ worden geplaatst, zodat elektrisch voertuigen ook gedurende langere tijd kunnen worden opgeladen. Hiervoor moet het betreffende verkeersbesluit worden aangepast en de blauwe streep bij deze parkeerplaatsen worden verwijderd.

II

Dit besluit wordt op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend gemaakt.

III

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking

 

 

 

 

 

Aldus door het college van burgemeester en wethouders besloten in zijn vergadering, gehouden op 13 juli 2021;

De secretaris, De burgemeester,

M.H. Brander V.J.H. Molkenboer

Naar boven