Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai – Heiereind 9 te Riethoven

Burgemeester en wethouders van Bergeijk;

gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;

maken bekend, dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen.

Aan Heiereind 9 te Riethoven, gemeente Bergeijk (kadastraal gemeente Riethoven, sectie E nr. 1622 en 1623) is men voornemens een langgevelboerderijwoning te splitsen, zodat er twee zelfstandige woningen gerealiseerd worden op deze locatie. De ontwikkeling past niet binnen het bestemmingsplan en er zal derhalve een juridisch-planologische procedure doorlopen moeten worden.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het wegverkeerslawaai voldaan kan worden op de westelijke zijgevel van het nieuwe woondeel.

Op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders van Bergeijk voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarden hebben betrekking op het toevoegen van een woning in een langgevelboerderij

Het ontwerpbesluit met ter zake zijnde stukken (akoestisch onderzoek) liggen op het gemeentehuis, Burg. Magneestraat 1 te Bergeijk vanaf 5 augustus 2021 zes weken ter inzage.

Schriftelijke zienswijzen kunnen door belanghebbenden gedurende de inzagetermijn bij ons college worden ingebracht; zij moeten worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk; in die periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht; hiertoe zal op verzoek een bijeenkomst worden vastgesteld na telefonische afspraak, telefoonnummer 0497-551455.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven