Gemeente Sittard-Geleen - voornemen verkeersbesluit - instellen parkeerverbod - Allee, Limbricht

Registratienummer 2021 /2785336

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten:

Voor het instellen van een parkeerverbod aan beide zijden van de Allee in Limbricht in aansluiting op het reeds aanwezig parkeerverbod tussen Platz en Allee. De onderstaande voorgenomen verkeersmaatregel bekend te maken zodat belanghebbenden zienswijzen in kunnen dienen:

  • 1.

    Plaatsen van borden E1 (parkeerverbod) aan weerszijden van de Allee in Limbricht conform de bij het besluit behorende tekening.

Wanneer u dit besluit digitaal raadpleegt, treft u de bijlage aan door op de linkerkant van deze pagina onder het kopje ‘Externe bijlagen’ op de blauw gekleurde tekst te klikken.

2. Overwegingen

De Allee in Limbricht wordt intensief gebruikt door (recreatief) fietsverkeer. Met het oog op de doorstroming van het verkeer en de veiligheid van de fietser is het ongewenst dat geheel dan wel deels op de rijbaan van de Allee geparkeerd wordt. Parkeren is enkel gewenst op de aangegeven parkeervoorzieningen. Gelet op het bovenstaande zijn we dan ook voornemens aan weerszijden van de Allee een parkeerverbod in te stellen. Dit in aansluiting op het reeds aanwezige gedeeltelijke parkeerverbod tussen Platz en het parkeerterrein van het kasteel.

3. Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 15, lid 1 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer artikel 12.

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid, de bescherming van weggebruikers en passagiers, de waarborging van de bereikbaarheid, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsmede de voorkoming van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub a tot en met c en artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

De Allee is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt gedeeltelijk binnen de bebouwde kom en gedeeltelijk buiten de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

4. Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 15-06-2021 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregel.

5. Ondertekening

Sittard-Geleen, 25-07-2021

Namens Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Manager Team Inrichting & Planning Openbare Ruimte

Ing. I.G.H. Kengen – Moonen

6. Inzage en zienswijzen

Na besluitvorming wordt dit Voornemen Verkeersbesluit gepubliceerd als digitaal Gemeenteblad. Er wordt een mail verzonden aan de abonnees van overheid.nl met bericht van publicatie en koppeling naar het digitale Gemeenblad.

Het voornemenverkeersbesluit met de bijbehorende stukken kan worden ingezien bij de receptie van de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Van donderdag 05-08-2021 tot en met woensdag 18-8-2021. Over dit voornemenverkeersbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze periode ook een zienswijze geven. Deze kan naar: College van B&W, Postbus 18, 6130 AA SITTARD.

[Deze kaart is tevens als externe bijlage bij deze publicatie te downloaden.]

Naar boven