B E K E N D M A K I N G Wet milieubeheer MER-beoordelingsbesluit

 

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Drenthe hebben op 27 mei 2021 mededeling ontvangen van J. Boer dat het bedrijf voornemens is de melkrundveehouderij op het perceel Schoonloërweg 23 te Elp te veranderen en uit te breiden.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Op grond van artikel 7.28 van de Wet milieubeheer moet voordat een aanvraag om omgevingsvergunning in behandeling kan worden genomen, worden beoordeeld of een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

• a. de kenmerken van de activiteit;

• b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

• c. de kenmerken van mogelijke effecten op het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Drenthe op 22 juli 2021 besloten dat het bedrijf voor de activiteit geen MER hoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 5 augustus 2021 gedurende zes weken ter inzage, tijdens de openingstijden op het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1)

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Omgevingsloket, telefoonnummer (0593) 53 96 79, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

Midden-Drenthe, 22 juli 2021

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe.

 

 

Naar boven