Vastgestelde bestemmingsplanwijziging “Kerkdriel wijziging 2020, Uitingstraat tussen 19b en 21a” (BP1205)

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel heeft de bestemmingsplanwijziging “Kerkdriel wijziging 2020, Uitingstraat tussen 19b en 21a” (BP1205) op 20 juli 2021 gewijzigd vastgesteld.

De bestemmingsplanwijziging voegt een bouwvlak toe tussen Uitingstraat 19b en 21a te Kerkdriel. Dit toegevoegde bouwvlak maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk. Het betreffende perceel is kadastraal bekend als gemeente Maasdriel, sectie N, nummer 3349.

In het geldende bestemmingsplan “Kerkdriel en Hoenzadriel 2013” heeft de locatie al de bestemming ‘Wonen’, maar nog geen bouwvlak. Er mag daardoor op dit moment nog geen woning gebouwd worden. Het college kan ter plaatse een bouwvlak toevoegen op grond van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan. Dit wijzigingsplan regelt het toevoegen van dit bouwvlak, en maakt daarmee de bouw van de woning planologisch mogelijk.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerp

Ten opzichte van het ontwerp is dit wijzigingsplan op enkele punten gewijzigd. Het bouwvlak van de nieuwe woning is verkleind ten opzichte van het ontwerpplan.

Ook is in artikel 3.2.3 van de regels de term ‘bijbehorende bouwwerken’ vervangen door ‘bijgebouwen en aan- en uitbouwen’, om beter aan te sluiten op het moederplan ‘Kerkdriel en Hoenzadriel 2013’.

Daarnaast is een aanvullend onderzoek uitgevoerd naar milieuzonering. Dit aanvullend onderzoek is verwerkt in paragraaf 4.1 van de toelichting en daar als bijlage 2 bij opgenomen.

Inzien

Van 4 augustus 2021 tot en met 15 september 2021 ligt het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.  

U kunt het wijzigingsplan ook vinden op

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1205-VG01 

De bronbestanden zijn beschikbaar via de website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1205-VG01/

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift binnen de beroepstermijn naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn is zes weken en begint op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd en loopt in dit geval van 5 augustus 2021 tot en met 15 september 2021. Vermeld altijd de redenen van uw beroep en stuur een kopie van het besluit mee.

De mogelijkheid van beroep bestaat in ieder geval als u belanghebbende bent bij het besluit. Als u géén belanghebbende bent, dan gelden aanvullende voorwaarden, te weten:

- tijdens de voorbereidingsprocedure mocht een ieder zienswijzen indienen, en;

- u heeft ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een zienswijze in te dienen. Heeft u dat niet gedaan, dan kunt u alleen een beroepsschrift indienen als het niet uw schuld is dat u geen zienswijze heeft ingediend.

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u beroep instelt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook beroep heeft ingesteld en uw zaak spoed heeft . Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Raad van State. Het instellen van beroep en het indienen van een verzoekschrift kan ook digitaal. Kijk op de site https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. U moet wel rekening houden met kosten (griffierecht).  

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar dhr. J. Verhagen of een collega van team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Kerkdriel, 4 augustus 2021

Naar boven