Vastgesteld bestemmingsplan "N631 onderdoorgang spoor Rijen"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juli 2021 het bestemmingsplan “N631 onderdoorgang spoor Rijen” gewijzigd heeft vastgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan “N631 onderdoorgang spoor Rijen” over?

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid in de N631 (Oosterhoutseweg) ten westen van Rijen een onderdoorgang te realiseren onder de spoorlijn Breda – Tilburg. Ook maakt het bestemmingsplan het mogelijk om ter plaatse van de huidige kruising N631 – Nassaulaan een rotonde te realiseren. Het bestemmingsplan voorziet ook in het realiseren van een nieuwe aansluiting van de Broodbaan op de N631. Naast deze wegreconstructies voorziet het plan in een tijdelijke omleidingsweg en tijdelijk werkterrein (ten tijde van de realisatie van de onderdoorgang) en in een wijziging van de horecabestemming ter plaatse van “De Vijf Eiken”. Tot slot is ook een deel van het tracé van de toekomstige snelfietsroute tussen Breda en Tilburg gelegen in het plangebied.

U kunt het bestemmingsplan en de overige stukken bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende documenten liggen van 5 augustus 2021 tot en met 15 september 2021, voor de duur van 6 weken, ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.0784.BPN631spoortunnel-VG01. U kunt het bestemmingsplan gedurende bovengenoemde periode ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Indien u gebruik wilt maken van deze inzage mogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.gilzerijen.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@gilzerijen.nl. Daarnaast is het plan raadpleegbaar via de website www.gilzerijen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor specifieke vragen dient een afspraak te worden gemaakt met de behandelend medewerker, dhr. Tom de Kousemaeker, bereikbaar via tel.: 088-3821392.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet de brief tevens dateren en ondertekenen. U kunt dit doen van 5 augustus 2021 tot en met 15 september 2021.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het bestemmingsplan, of

  • 2.

    hebt gereageerd (een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpbestemmingsplan.

U stuurt uw beroepschrift aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat, indien u beroep instelt, u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Rijen, 4 augustus 2021

Naar boven