Verkeersbesluit instellen van een parkeerverbod op de Lijsterbesstraat te Hem

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enkhuizen

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, is het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegende,

 

•Dat de Lijsterbesstraat te Hem in beheer en onderhoud is bij Gemeente Drechterland.

•Dat op de Lijsterbesstraat tegenover Lijsterbesstraat 3 te Hem een uitrit aanwezig is en dat tegenover deze uitrit regelmatig geparkeerd wordt, waardoor deze uitrit niet gebruikt kan worden.

•Dat het wenselijk is om tegenover deze uitrit een parkeerverbod in te stellen.

 

Dat dit mogelijk is door:

•Het aanbrengen van gele onderbroken belijning tegenover de uitrit behorende bij Lijsterbesstraat 3 te Hem.

•Dat aan dit verkeersbesluit de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag liggen:

* Het bevorderen van de doorstroming van het verkeer.

•Dat overleg heeft plaatsgevonden met de vervanger van de korpschef van het regionaal politiekorps als bedoeld in artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en dat deze positief heeft geadviseerd.

•Gelet op het bepaalde terzake in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en Burgerlijk Wetboek.

 

 

 

 

 

B E S L U I T:

 

Op grond van bovenstaande overwegingen tot:

•Het instellen van een parkeerverbod op de Lijsterbesstraat, tegenover de uitrit van Lijsterbesstraat 3 te Hem.

•Dit te realiseren door het aanbrengen van gele onderbroken belijning tegenover de uitrit van Lijsterbesstraat 3. Conform bijgevoegde situatieschets.

 

 

Drechterland, 29 juli 2021

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Drechterland

namens dezen,

 

 

 

R.I.M. Kok, afdeling Leefomgeving.

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de verzenddatum bezwaar maken bijhet college van burgemeester en wethouders van Drechterland. U kunt bezwaar maken door een briefte sturen.

 

1. Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en uw redenen van het bezwaar. Vergeet niet uw handtekening tezetten.

 

2. Een bezwaarschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoekom voorlopige voorziening sturen naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar,Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen via https://www.drechterland.nl/bezwaar-en-beroep-0 U dient hiervoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Heeft u een vraag over het indienen van bezwaar, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de secretaris van de bezwaarschriftencommissie, T: 0228-352 352 en E: bezwaar@drechterland.nl.

Naar boven