Verleende omgevingsvergunning oprichten woning, Duivendijk 2A Nuenen c.a.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. hebben op 15 juli 2021 besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een woning aan Duivendijk 2A in Nuenen. Deze vergunning is onder andere voor dit bouwplan nodig, omdat de activiteiten niet passen in het bestemmingsplan ‘Nuenen Zuidoost’. Het bouwplan valt onder de lijst van aangewezen categorieën van gevallen waarvoor de gemeenteraad op 27 september 2018 een algemene verklaring van geen bedenkingen (vvgb) heeft afgegeven. Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning is geen zienswijze ingebracht. De omgevingsvergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning. De aanvraag omgevingsvergunning is geregistreerd onder nummer N-HZ-2020-0141.

Voor de volgende activiteiten is vergunning verleend:

- het bouwen van een bouwwerk en

- het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan

(artikel 2.1 lid 1 onderdeel a en c Wabo jo artikelen 2.10, 2.12 lid 1 onder 3° Wabo).

Ter inzage

De omgevingsvergunning, ‘Ruimtelijke onderbouwing bouw woning Duivendijk ongenummerd, Nuenen’ en vvgb en overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 juli 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

De omgevingsvergunning en vvgb kunnen op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

De omgevingsvergunning en vvgb zijn ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Plannaam of –nummer’. Vul daar de naam van de omgevingsvergunning in of zoek op plancode: NL.IMRO.0820.OVDuivendijk2A-D001. Ook kunt u op een adres zoeken. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Adres’. Vul daar het adres in.

Indienen beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan een beroepschrift tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning worden ingediend. De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Een beroepschrift kan worden ingediend door belanghebbenden, door niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebben ingediend, en door niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen de omgevingsvergunning.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Een beroepschrift schorst de werking van de omgevingsvergunning niet. Daarvoor moet naast het beroepschrift bij de Rechtbank Oost-Brabant een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Oost-Brabant, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met rechtbank Oost-Brabant in 's-Hertogenbosch. Het telefoonnummer is 073 - 6202020.

Nuenen, 27 juli 2021

Burgemeester en wethouders Nuenen ca.

Naar boven