Ontwerp bestemmingsplan ‘Westerwijzend 19/19a’ Hoogkarspel en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken het volgende bekend.

Op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 28 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerp bestemmingsplan ‘Westerwijzend 19/19a’, (NL.IMRO.0498.BPWesterwijz19-ON01);

  • 2.

    Het ontwerpbesluit ‘Vaststelling hogere grenswaarden spoorweg- en wegverkeerslawaai Wet geluidhinder’ voor het plan tot het bouwen van een nieuwe woning met bijgebouwen op het perceel Westerwijzend 19/19a in Hoogkarspel.

Bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een nieuwe woning met bijgebouwen op het voormalige agrarische perceel Westerwijzend 19/19a in Hoogkarspel.

De oude bebouwing op het perceel is vooruitlopend hierop gesloopt.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor realisering van bovenbedoeld plan op grond van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen van ten hoogste 68 dB (spoorweglawaai) en 63 dB (wegverkeerslawaai).

Uit het geluidsonderzoek blijkt namelijk dat de voorkeursgrenswaarden van 55 dB (spoorweglawaai) en 48 dB (wegverkeerslawaai) worden overschreden. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximaal toegestane ontheffingswaarden.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en alle bijbehorende stukken liggen vanaf 28 juli 2021 voor een ieder ter inzage.

U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPWesterwijz19-ON01

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel). U kunt een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-352352 of via www.drechterland.nl

Zienswijzen

Een ieder kan tegen het ontwerp bestemmingsplan vanaf 28 juli tot en met 7 september 2021 zienswijzen indienen. Voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is dit tijdens deze periode alleen mogelijk voor belanghebbenden.

Schriftelijk:

Ontwerp bestemmingsplan: aan het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Als onderwerp vermelden: ‘zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Westerwijzend 19/19a, Hoogkarspel’.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder: aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Als onderwerp vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Westerwijzend 19/19a, Hoogkarspel’.

 

Mondeling:

Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, een afspraak te worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-352352.

Naar boven