Besluit straatnaamgeving Ulpia en Fabrica (39/2021)

 

De raad van de gemeente Nijmegen, bijeen in zijn vergadering van 14 juli 2021;

 

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 april 2021;

 

Gelet op artikel 6, eerste lid van de Wet basisregistratie adressen en gebouwen en artikel 2, tweede lid van de Verordening naamgeving en nummering (adressen) 2019;

 

Besluit:

 

  • 1.

    Overeenkomstig bijgaande tekening met nummer 565131 (bijlage 1) aan de gekleurde openbare ruimtes van het type ‘weg’ in de buurten Ulpia en Fabrica in de woonplaats Nijmegen de volgende straatnamen te geven: Fortunastraat, Patriastraat, Prikklokstraat, Salusstraat, Silostraat, Slachthuisstraat, Tempelstraat, Thermenplein, Tiende Legioenstraat en Ulpiaplein.

  • 2.

    Het college te machtigen om de geometrie van de in beslispunt 1 genoemde straten te wijzigen als deze afwijkend worden aangelegd.

  • 3.

    Het college te machtigen om, indien het vanwege de aard van een toekomstige straat passender is om een ander achtervoegsel te gebruiken, de onder beslispunt 1 genoemde straatnamen hier op aan te passen.

  • 4.

    De geometrie van de Laan van Oost-Indië, Lijnbaanstraat, Nina Simonestraat en Waalbandijk aan te passen overeenkomstig de bijgevoegde tekening met nummer 565131 (bijlage 1).

 

 

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 14 juli 2021:

De raadsgriffier,

Drs. S.J. Ruta

De voorzitter,

Drs. H.M.F. Bruls

Bijlagen

Tekening 565131

Naar boven