Gemeente Heerlen - aanvraag uitgebreide procedure ontwerpbesluit: het gebruiken van het terrein voor viskweek en natuurontwikkeling, waarbij de natuurontwikkeling ook ziet op verbouwwerkzaamheden, Sectie L perceelnummer 2020 (Terworm) te Heerlen

Terinzagelegging ontwerpbesluit, ontwerp verklaring van geen bedenkingen en m.e.r.-beoordelingsbesluit: Viskwekerij en natuurontwikkeling Terworm te Heerlen

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat onderstaand ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Dossiernummer : 15606

Adres : Sectie L perceelnummer 2020 (Terworm) Heerlen

Activiteit : het gebruiken van het terrein voor viskweek en natuurontwikkeling, waarbij de natuurontwikkeling ook ziet op verbouwwerkzaamheden.

Daarnaast liggen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en het m.e.r.-beoordelingsbesluit die op voornoemd ontwerpbesluit betrekking hebben eveneens ter inzage. De gemeenteraad heeft in de vergadering van 23 juni 2021 besloten dat er geen bedenkingen zijn tegen de verlening van het ontwerpbesluit. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 17 juni 2021, in het kader van de vormvrije m.e.r.-beoordeling die op de aangevraagde activiteit van toepassing is, een m.e.r.-beoordelingsbesluit genomen. Uit dit beoordelingsbesluit volgt dat een milieueffectrapport niet vereist is. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht die behoort bij voornoemd ontwerpbesluit en waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Belanghebbenden die niet rechtstreeks in hun belang worden getroffen kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de procedure van het ontwerpbesluit op de wijze zoals onderstaand, onder de kop ‘indienen zienswijze’, is beschreven.

Van het ontwerpbesluit zullen de aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage komen te liggen bij de infobalie van de gemeente Heerlen in het Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145. Voor de openingstijden en eventuele gevolgen van corona-maatregelen ten aanzien van het inzien van de stukken adviseren wij u de website van de gemeente Heerlen te raadplegen. De ontwerp verklaring van geen bedenkingen en het m.e.r.-beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken liggen eveneens gedurende voornoemde termijn ter inzage in het gemeentehuis. Alle hiervoor genoemde stukken liggen ter inzage met ingang van de dag na deze publicatie.

Indienen zienswijze

Vanaf de dag dat het ontwerpbesluit en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage liggen kan een ieder gedurende zes weken zienswijzen indienen met betrekking tot het ontwerpbesluit en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. U kunt zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 045. Vanuit het buitenland is het nummer +31 45 5 60 50 40. De schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan:

 

College van burgemeester en wethouders

T.a.v. Domein Ruimte, team vergunningen

Postbus 1

6400 AA Heerlen

 

Naar boven