Gemeente Gedrop-Mierlo - vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan - Bogardeind 85 t/m 123, Gedrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo maken bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 7 juni 2021 het bestemmingsplan en exploitatieplan “Bogardeind 85 t/m 123.” gewijzigd heeft vastgesteld.

Doel van de bestemmingsplanwijziging

Het Bogardeind is al jaren een belangrijke doorgaande route door Geldrop. Tussen de Beukelaar en de Laan der vier Heemskinderen heeft de straat een te smal profiel en voldoet de straat niet meer aan de hedendaagse eisen. Vandaar dat de gemeente Geldrop-Mierlo het profiel wil verbreden om hier tot een verkeersveilige en toekomstbestendige inrichting te komen. Gevolg hiervan is dat de huidige woningen aan het Bogardeind 85 t/m 123 gesloopt dienen te worden. Op de plaats van de woningen komt (gedeeltelijk) een nieuwe weg en meer naar achteren op de percelen komen een 35 nieuwe wooneenheden. Het betreffen in totaal 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen. Binnen het huidige bestemmingsplan is deze ontwikkeling niet mogelijk, vandaar dat een nieuw bestemmingsplan is opgesteld. Tevens is het kostenverhaal nog niet anderszins verzekerd, vandaar dat er een exploitatieplan is vastgesteld.

Inzage

Zowel het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan als het exploitatieplan “Bogardeind 85 t/m 123.”, de bijbehorende bijlagen en het raadsbesluit liggen gedurende een termijn van 6 weken ter inzage, ingaande op 23 juli 2021 (tot en met 2 september 2021).

Het vastgestelde bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl via IMRO-codering: NL.IMRO.1706.BPBOGARDEIND85123-VA01.Het exploitatieplan is hier ook te raadplegen en heeft de IMRO codering: NL.IMRO.1706.EXPLBOGEIND85123-VA01. Tevens is een exemplaar in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, De Meent 2 te Geldrop.

Wijziging

Zowel het vastgestelde bestemmingsplan als het exploitatieplan wijken op onderdelen af van de desbetreffende ontwerpplannen.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan en exploitatieplan kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door de volgende (rechts)personen:

  • -

    belanghebbende (rechts)personen bij het besluit;

  • -

    geen belanghebbende (rechts)personen bij het besluit, die eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit of gegronde redenen hadden waarom zij dit toen niet hebben gedaan.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer beroep is ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven