Vastgesteld bestemmingsplan Langdurige woonsituaties - diverse adressen in het buitengebied

De gemeenteraad van Putten heeft op donderdag 8 juli 2021 het bestemmingsplan Langdurige woonsituaties (gewijzigd) vastgesteld. Het gaat om diverse langdurige (in)woonsituaties in het buitengebied. De hieronder genoemde adressen krijgen een zelfstandige woonbestemming. Zij worden bestemd als kleine (plattelands)woning. Een kleine woning mag niet vergroot worden. De eigenaren kopen hiervoor sloopmeters aan en/of slopen bebouwing op eigen terrein. Het gaat om de volgende adressen/panden:

  • 1.

    Beitelweg 10A;

  • 2.

    Engersteeg 10A;

  • 3.

    Van Geenstraat 85A;

  • 4.

    Hellerweg 17A;

  • 5.

    Nijkerkerstraat 55A;

  • 6.

    Poolseweg 5A;

  • 7.

    Veenhuizerweg 11;

  • 8.

    Voorthuizerstraat 141A.

Ten opzichte van het ontwerpplan is een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Zo is voor het adres Voorthuizerstraat 141A duidelijker vastgelegd hoeveel bijgebouwen de woning nummer 141 mag hebben. Ook heeft de raad besloten het adres Volenbekerweg 1 uit het bestemmingsplan te halen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage. U kunt het plan op afspraak digitaal inzien in het gemeentehuis. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met (0341) 359 768. Ook voor eventuele vragen kunt u bellen met dit telefoonnummer. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0273.BPBGlangwoon-VA01. U kunt ook zoeken op adres.

Belanghebbenden kunnen van vrijdag 23 juli tot en met vrijdag 3 september 2021 tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven