Paraplu-bestemmingsplan 'Wonen in Smallingerland'

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2021 het paraplu-bestemmingsplan 'Wonen in Smallingerland' heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt vanaf 22 juli 2021 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

In het paraplu-bestemmingsplan 'Wonen in Smallingerland' wordt voor het gehele grondgebied van de gemeente Smallingerland een definitie gegeven van wonen, huishouden, permanente bewoning en woonhuis. Deze definities vervangen de huidige definities in alle geldende bestemmingsplannen. De begripsomschrijving zorgt ervoor dat het niet meer zondermeer mogelijk is om een woning te splitsen voor bijvoorbeeld kamerbewoning of huisvesting van arbeidersmigranten.

 

Beleidsnota 'Verruimen begrip wonen'

Naast dit bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ook de beleidsnota 'Verruimen begrip wonen' vastgesteld. In dit beleid zijn regels opgenomen waaraan eventuele aanvragen voor het splitsen van woningen aan worden getoetst. Deze beleidsnota is als bijlage bij de stukken gevoegd.

 

Bekijken

Het bestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.PP2021GSL006-0401.

 

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn die loopt van 22 juli tot en met 1 september, een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

 

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Vragen

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Omgeving in het gemeentehuis, telefoonnummer 0512-581234.

Naar boven