Bestemmingsplan ‘Spoorlaan 125-127, Voorhout vastgesteld

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 8 juli 2021 het bestemmingsplan ‘Spoorlaan 125- 127, Voorhout’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen behorende bij de adressen Spoorlaan 125 en 127.

Inhoud plan

Op de locatie Spoorlaan 125- 127 bestaat het plan om de bestaande agrarische bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning en naast deze bestaande woning een nieuwe burgerwoning te bouwen. Voorwaarden zijn o.a. dat de achterliggende kas wordt gesloopt en het ‘weg bestemmen’ van de schuur die voor de voorgevel van de bestaande agrarische woning gesitueerd is. Deze schuur wordt onder het overgangsrecht geplaatst. Ter plaatse wordt een nieuw bouwvlak opgenomen voor een eventuele toekomstige herbouw van een nieuwe schuur in kleiner formaat.

Aanleiding voor het plan is een overeenkomst tussen initiatiefnemer en de gemeente ten behoeve van de aanleg van de Noordelijke Randweg. Initiatiefnemer heeft bij de verkoop van zijn grond aan de gemeente bedongen dat er een nieuwe woning naast de bestaande agrarische woning kon worden gebouwd en de bestaande agrarische woning kon worden omgezet naar burgerwoning. Op 16 april 2019 heeft het college van B&W een positief principestandpunt ingenomen ten aanzien van deze ontwikkeling. Voor het verlenen van medewerking aan het plan zijn een aantal ruimtelijke en stedenbouwkundige randvoorwaarden opgenomen. Deze randvoorwaarden vormen het uitgangspunt voor het opgestelde bestemmingsplan ‘Spoorlaan 125- 127, Voorhout’. In het bestemmingsplan wordt uitvoering gegeven aan de afspraken en voorwaarden zoals overeengekomen is. Er wordt gemotiveerd aangetoond dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening. In het kader van deze goede ruimtelijke ordening is een besluit hogere waarde (ontheffing Wet Geluidhinder) opgesteld door de Omgevingsdienst West Holland in verband met de nabijgelegen spoorlijn. Hierin wordt een hogere geluidsbelasting dan de voorkeurswaarde uit de Wet Geluidhinder aanvaardbaar geacht mits er aan enkele bouwkundige eisen wordt voldaan. Deze eisen uit het besluit hogere waarde zijn middels een voorwaardelijke verplichting juridisch verankerd in het bestemmingsplan. Daarmee wordt voldaan aan een goede ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 22 juli 2021 tot en met woensdag 1 september 2021 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim. Vanwege de corona maatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Indien u het plan fysiek wenst in te zien kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling ruimte.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim. De digitale versie van dit bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder–‘inwoners en ondernemers’- ‘Bouwen en wonen’– ‘Bestemmingsplannen’ – ‘ter inzage’- ‘Voorhout’- ‘bestemmingsplan Spoorlaan 125-127, Voorhout vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 23 juli 2021 tot en met donderdag 2 september 2021 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorlaan 125- 127, Voorhout naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 3 september 2021 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling Ruimte via 14-0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl.

Naar boven