Gemeente Borne - vergunning Paracommerciële Horecagelegenheid - openluchttheater Hertme

Naar aanleiding van uw aanvraag voor een vergunning op grond van de Alcoholwet voor het uitoefenen van uw horecagelegenheid Openluchttheater Hertme stuur ik u deze brief met in de bijlage de definitieve vergunning met in het aanhangsel de door u opgegeven leidinggevenden.

Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hebben derden zes weken de tijd gehad, van 19 mei 2021 tot en met 8 juli 2021, voor het indienen van een zienswijze bij de burgemeester. Zij zijn hierop gewezen door een melding in de Week van Borne met een verwijzing hiernaar op www.officielebekendmakingen.nl.

Er is 1 zienswijze binnengekomen. Deze definitieve vergunning wordt tevens gepubliceerd in de Week van Borne met tevens een verwijzing naar www.officielebekendmakingen.nl. Hierin wordt aangegeven dat voor belanghebbenden de mogelijkheid bestaat om beroep aan te tekenen tegen het besluit.

Op basis van artikel 2.34a van de Algemene Plaatselijke Verordening 2018 (APV) van de gemeente Borne gelden binnen de openingstijden de volgende restricties voor schenktijden:

Er mag alleen alcoholhoudende drank worden verstrekt gedurende de periode van 1 uur voor aanvang van activiteiten die passen binnen de statutaire doelomschrijving van uw stichting tot en met 1 uur erna.

Leges

De kosten van de vergunning bedragen € 145,55. Hiervoor ontvangt u de rekening separaat.

Ik ga er vanuit dat u hiermee voldoende geïnformeerd bent.

Hoogachtend,

namens de burgemeester van Borne,

Juridisch medewerker

Model D. (vergunning)

Alcoholwet

Vergunning voor uitbating van een sportkantine

Gemeente: Borne

Datum: 21 juli 2021

Kenmerk: 21uit05896

De burgemeester van bovengenoemde gemeente, gelet op artikel 3 van de Alcoholwet.

BESLUIT

Vergunning te verlenen voor het uitoefenen van de een kantine met maatschappelijke doeleinden.

Aan:

Natuurlijk(e) persoon/personen

n.v.t.

Rechtspersoon/rechtspersonen

I

Naam: Stichting Theater & Cultuur Hertme

Vestigingsplaats: Hertme

In de inrichting gevestigd in het perceel:

Straatnaam en huisnummer: Hertmerweg 31

Postcode en plaatsnaam: 7626 LV Hertme

De vergunning geldt voor de volgende lokaliteiten of terrassen:

Plaats in de inrichting, eventuele benaming en oppervlakte in m2

a. Spookhoes 130 m2

b. Veranda +/-100 m2

c. Tribune +/-100 m2

Artikel 46 van de Drank- en Horecawet is van toepassing op de volgende lokaliteit(en):

n.v.t.

Aan deze vergunning zijn de volgende beperkingen en/of voorschriften verbonden:

In het Openluchttheater mag op basis van artikel 2.34a van de Algemene Plaatselijke Verordening 2018 (APV) van de gemeente Borne alleen alcoholhoudende drank verstreken gedurende de periode van 1 uur voor aanvang van activiteiten die passen binnen de statutaire doelomschrijving van uw stichting tot en met 1 uur erna. Dit zal gecontroleerd en indien nodig gehandhaafd worden.

Een belangrijke restrictie is dat er een directe relatie moet zijn tussen de horeca activiteiten en uw maatschappelijke functie. Privéfeesten en dergelijke zijn niet toegestaan. Voor activiteiten waarbij meer dan de vergunde verkooppunten worden ingezet dient altijd een evenementenvergunning en een ontheffing drank- en horeca te worden aangevraagd.

Zienswijze

De zienswijze had betrekking op de verwachting van toenemende overlast vanuit het Openluchttheater, het gebrek aan communicatie en niet nakomen van afspraken door de aanvrager. Het betreft een direct aanwonende. Er is telefonisch contact geweest met de indienster. Ik heb met haar doorgenomen dat de klachten die zij heeft niet van toepassing zijn op deze vergunning, maar meer op de evenementenvergunningen die verstrekt zijn en het daarbij horende toezicht en handhaving. Er is ook contact opgenomen met de aanvrager en zij gaven aan inmiddels met de indienster in contact te zijn geweest en dat er afspraken zijn gemaakt over betere communicatie en de zorg voor betere informatie. Als voorwaarden uit de Apv uit het evenementenbeleid of uit milieuwetgeving worden overtreden dan kan de indienster een verzoek tot handhaving doen. Een lokaliteit met ondergeschikte horeca is op de betreffende plaats (Spookhoes) toegestaan.

Beroep

De belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en de belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit.

U kunt van 22 juli 2021 tot en met 2 september 2021 beroep instellen door een brief te sturen naar de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U kunt ook digitaal beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en de gronden van het beroep. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Voor het instellen van beroep moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft de vergunning geldig. Wilt u dat de vergunning wordt geschorst? Dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Hoogachtend,

namens de burgemeester van Borne,

Juridisch medewerker

DEZE VERGUNNING OF EEN AFSCHRIFT DAARVAN DIENT IN DE INRICHTING AANWEZIG TE ZIJN

 

Naar boven