Besluit tot wijziging van de Verordening leges gemeente Utrecht 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht;

- gelet op artikel 10 van de op 3 december 2021 door de raad vastgestelde Verordening leges 2021

- gelet op artikelen 2, tweede lid, en 7 van de Paspoortwet;

 

Overwegende dat door een wijziging van de Paspoortwet de Nederlandse identiteitskaarten (ID-kaarten) aan zwaardere eisen moeten voldoen. Deze zwaardere eisen brengen kosten met zich mee. Daarom heeft het rijk een tussentijdse verhoging van het maximumtarief voor ID-kaarten vastgesteld.

Conform de nota ‘Lokale heffingen’, worden de maximale door het rijk vastgestelde tarieven gebruikt bij die tarieven die nog niet 100% kostendekkend zijn.

 

Besluiten de Verordening leges 2021 gemeente Utrecht als volgt te wijzigen:

 

 

 

Artikel I

In hoofdstuk II Programma Bewoners en bestuur van de tarieventabel worden de tarieven van artikel 19 als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Het in 19.1 genoemde tarief ter zake van het in behandeling nemen van een aanvraag tot het verstrekken van een Nederlandse identiteitskaart aan personen in de leeftijd tot achttien jaar en 5 jaar geldig is wordt verhoogd naar 36,45 euro

  • B.

    Het in 19.2 genoemde tarief ter zake van het in behandeling nemen van een aanvraag tot het verstrekken van een Nederlandse identiteitskaart aan personen in de leeftijd vanaf achttien jaar bedraagt wordt verhoogd naar 67,55 euro

  • C.

    Het in 19.3 tarief ter zake van het in behandeling nemen van een aanvraag tot het verstrekken van een vervangende Nederlandse identiteitskaart aan personen jonger of ouder dan achttien jaar bedraagt wordt verhoogd naar 36,45 euro.

 

Artikel II

Deze wijziging treedt in werking op 2 augustus 2021.

 

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 13 juli 2021.

De burgemeester

Sharon A.M. Dijksma

De secretaris,

Gabrielle G.H.M. Haanen

Naar boven