Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling samen sociaal en vitaal Den Haag 2021

 

Toelichting

 

De Subsidieregeling samen sociaal en vitaal Den Haag 2021 is op 11 mei 2021 in werking getreden. Ter voorbereiding op het indienen van aanvragen op grond van deze regeling zijn geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Uit deze vragen is gebleken dat niet duidelijk is dat de voorwaarden bedoeld in artikel 1.4, eerste lid, onder b, voor alle doelgroepen gelden. Het artikel wordt daarom gewijzigd zodat duidelijker is dat deze voorwaarden voor alle doelgroepen gelden. Artikel 1.10 derde lid en artikel 1.11, derde lid worden gewijzigd om de lotingsprocedure te verduidelijken. Artikel 2.2, onder b wordt gewijzigd om het aanvraagtermijn te verduidelijken. Omdat het aanvraagtijdvak pas opent na de inwerkingtreding van deze wijziging, zijn er geen risico’s voor de uitvoering.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag;

 

gelet op:

 

  • -

    artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag;

 

besluit:

 

  • -

    vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Regeling samen sociaal en vitaal Den Haag 2021:

 

Artikel I

De Regeling samen sociaal en vitaal Den Haag 2021 wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A

    Artikel 1:4, eerste lid wordt als volgt gewijzigd:

    1. Subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor activiteiten die gericht zijn op de in artikel 1:3, eerste lid, genoemde doelstellingen en één of meer van de in artikel 1:3, eerste lid, onder a tot en met d bedoelde doelgroepen of de doelgroep bedoeld in artikel 1:3, eerste lid, onder e en die voldoen aan de volgende voorwaarden:

    a. de activiteit is gericht op het bereiken van een langdurig positief effect op de vitaliteit, participatie of zelfredzaamheid van de doelgroep;

    b. de aanvrager werkt bij het opzetten of uitvoeren van de activiteit samen met partijen in het voor deze activiteiten relevante veld; en

    c. de aanvrager heeft een wervingsstrategie die erop is gericht om de doelgroep te laten deelnemen aan de activiteit.

 

  • B

    Artikel 1.10, derde lid wordt als volgt gewijzigd:

    3. Als het subsidieplafond wordt overschreden als gevolg van aanvragen die bij beoordeling gelijk zijn gerangschikt, stelt het college de onderlinge rangschikking van die aanvragen vast door middel van loting.

 

  • C

    Artikel 1.11, derde lid wordt als volgt gewijzigd:

    3. Als het subsidieplafond wordt overschreden als gevolg van aanvragen die bij beoordeling gelijk zijn gerangschikt, stelt het college de onderlinge rangschikking van die aanvragen vast door middel van loting.

 

  • D

    Artikel 2.2, onder b wordt als volgt gewijzigd:

    b. voor een aanvraag in categorie B of C: in de periode van 22 augustus tot 4 september van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de activiteit plaatsvindt.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

 

Den Haag, 13 juli 2021

Het college van burgemeester en wethouders,

 

De secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

 

Naar boven