Aanwijzingsbesluit Bloemkorf als gebied waarin geen uitstallingen geplaatst mogen worden

Burgemeester en wethouders van Zaanstad,

 

(artikel 5.50, vijfde lid, van de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad)

 

 

Besluiten:

Op grond van artikel 5.50 vijfde lid van de Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad, aan te wijzen als gebied waar het verboden is om uitstallingen te plaatsen:

 

De Bloemkorf inclusief de Dodoneausstraat voor zover gelegen tussen De Bloemkorf en de E. Heijmansstraat.

Zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met projecttitel: Aanwijzingsbesluit Bloemkorf (artikel 5.50, vijfde lid, Verordening fysieke leefomgeving Zaanstad).

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

 

Toelichting

Er is sprake van veel en voortdurende overlast door uitstallingen rondom de Bloemkorf in Zaandam. Hierdoor staat de leefomgeving voor bewoners, bezoekers en bedrijven onder druk. In het kader van Pact Poelenburg en op verzoek van de burgemeester is er integraal onderzoek verricht naar de reeds genomen stappen en de mogelijke vervolgstappen om de overlastgevende situaties rondom de Bloemkorf terug te dringen en te beperken. Bestuurlijke handhavingstrajecten zijn doorlopen, maar blijken tot nu toe onvoldoende effectief om de gewenste uitstraling en leefbaarheid in dit gebied te creëren.

De verwachting is dat met een totaalverbod op uitstallingen de leefbaarheid in de buurt zal verbeteren en de uitstraling van het gebied positief zal doen veranderen. Dit aanwijzingsbesluit is onderdeel van een geheel aan interventies gericht op het verbeteren van de leefbaarheid in de omgeving van De Bloemkorf.

 

Onder uitstalling wordt in dit aanwijzingsbesluit verstaan:

Voorwerpen, geplaatst voor een pand op een openbare plaats, die een onmiskenbare relatie hebben met de bedrijfsactiviteiten van de in dat pand gevestigde onderneming, waaronder tevens wordt verstaan:

  • 1.

    reclame-uitingen;

  • 2.

    voorwerpen en stoffen die behoren tot het (reguliere) assortiment van de onderneming;

  • 3.

    uitstallingsmaterialen;

  • 4.

    speelattracties.

 

Bouwobjecten, plantenbakken en banken, als omschreven in artikel 1 en artikel 3, eerste lid, van de Nadere regels bij plaatsing van objecten op openbare plaatsen vallen niet onder het hier omschreven verbod. Wel gelden hiervoor de bepalingen zoals vastgelegd in de Nadere regels bij plaatsing van objecten op openbare plaatsen.

 

 

 

 

Bezwaarclausule

 

U kunt bezwaar maken

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen schriftelijk bezwaar maken. Dit kan digitaal. Ga daarvoor naar www.zaanstad.nl en tik als zoekterm ‘bezwaar tegen besluit indienen’ in. Voor het digitaal indienen van uw bezwaarschrift heeft u uw DigiD-inlogcode nodig.

 

Dient u uw bezwaar liever schriftelijk in? Stuur uw brief dan naar:

Gemeente Zaanstad

College van burgemeester en wethouders

Postbus 2000

1500 GA Zaandam

Zet in uw bezwaar in ieder geval:

  • de datum van uw bezwaar

  • uw naam

  • uw adres

  • de reden waarom u het niet eens bent met het besluit

  • het kenmerk van deze brief

 

Lees meer in de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’

Deze kunt u gratis downloaden op www.rijksoverheid.nl.

 

Naar boven