Gewijzigd vastgesteld ‘Paraplubestemmingsplan wonen en parkeren van de gemeente Vijfheerenlanden’

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken bekend dat het gewijzigd vastgestelde ‘Paraplubestemmingsplan wonen en parkeren van de gemeente Vijfheerenlanden’ ter inzage ligt.

Dit paraplubestemmingsplan werkt aanvullend/corrigerend op alle bestemmingsplannen, inclusief uitwerkingsplannen en wijzing plannen, in de gemeente Vijfheerenlanden, welke ten tijde van de inzagetermijn van dit parapubestemmingsplan in werking waren. Met de vaststelling van dit paraplubestemmingsplan beschikt de gemeente Vijfheerenlanden in één keer over een eenduidig toetsingskader voor wonen en parkeren.

Wijzigingen

Het ontwerp van het paraplubestemmingsplan heeft gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot de aanpassing van het paraplubestemmingsplan. Ten opzichte van het ontwerp-paraplubestemmingsplan zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Bij de behandeling van de vaststelling van het paraplubestemmingsplan door de gemeenteraad van de gemeente Vijfheerenlanden d.d. 10-6-2021 is een amendement aangenomen. De aanname van dit amendement heeft ertoe geleid dat een enkele begripsbepaling in de planregels is aangepast. Conform artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening is de provincie Utrecht in staat gesteld om te reageren op deze wijziging.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde paraplubestemmingsplan kan vanaf vrijdag 16 juli 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 op de volgende wijze worden ingezien:

1. digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1961.BPWoonenparkeren-VA01;

2. op papier uitsluitend op afspraak bij de publieksbalie in het gemeentehuis locatie Vianen aan de Voorstraat 30 te Vianen, Meerkerk aan de Prinses Marijkeweg 1 te Meerkerk of Leerdam aan het Dokter Reilinghplein 1 te Leerdam. U kunt daarvoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer S.A. de Kluijver, via telefoonnummer 088 599 7000.

Beroepsprocedure

Binnen de genoemde termijn kunnen zij, die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en de belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan iedere belanghebbende tijdens deze termijn op dezelfde wijze beroep instellen tegen de bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het vaststellingsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (via het genoemde adres) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven