Vastgesteld bestemmingsplan De Vier Erven, Twello, vastgesteld beeldkwaliteitsplan en besluit geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 22 juli 2021 liggen voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan De Vier Erven, Twello (NL.IMRO.0285.171049-VS00), het beeldkwaliteitsplan De 4 Erven Twello en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Deze stukken heeft de gemeenteraad vastgesteld op 12 juli 2021. Door de corona-uitbraak kunt u de plannen alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Stijn Braakman. Zijn telefoonnummer is 0571-27 92 74. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen. Ook vragen wij u om daar waar de anderhalvemeterregel niet gewaarborgd kan worden een mondmasker te dragen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers.

Bekijk de digitale stukken ook op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link links naast deze tekst.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op vier locaties in Twello woningbouw plaatsvindt. Het gaat om in totaal 56 woningen op de voormalige schoollocaties aan de Troelstralaan en Abraham Kuyperstraat en de spoorlocaties Frans Halsstraat en Koningin Julianastraat. Het vastgestelde plan wijkt af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan. Zo zijn enkele bouwhoogten verlaagd, is een voorwaardelijke verplichting opgenomen ter voorkoming van trillingshinder door railverkeer en is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor het realiseren van een geluidwerende erfafscheiding op één van de locaties. Om de beoogde beeldkwaliteit van het plan te garanderen, is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand en komt daarmee voor wat betreft de vier locaties in de plaats van de Welstandsnota. Ook het beeldkwaliteitsplan wijkt op enkele punten af van het eerder ter inzage gelegen ontwerpplan. Het gaat om aanpassingen en aanvullingen voor de locatie Troelstralaan voor wat betreft beschreven bouwlagen, nokrichtingen en bouwhoogtes en de locatie Koningin Julianastraat voor wat betreft inleidende beschrijving, referentiebeelden en materiaal- en kleurgebruik.

Beroep

Heeft u als belanghebbende tijdig een zienswijze naar voren gebracht? Dan kunt u binnen zes weken vanaf 23 juli 2021 beroep instellen. Belanghebbenden die aantonen dat zij niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen kunnen ook beroep instellen. Voor de mogelijkheid van beroep worden het bestemmingsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan aangemerkt als één besluit. U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval schort de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Als u tijdens de beroepstermijn ook een voorlopige voorziening aanvraagt dan treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als u ook beroep heeft ingesteld. Ook moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. De voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Twello, 21 juli 2021

Jos Penninx, burgemeester

Lisette Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven