Vaststelling Omgevingsvisie Landstad Hardenberg

Bij besluit van 6 juli 2021 hebben wij, leden van de gemeenteraad van Hardenberg, de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg vastgesteld. De omgevingsvisie loopt vooruit op de landelijke Omgevingswet die naar verwachting op 1 juli 2022 in werking zal treden. Omdat de Omgevingswet nog niet in werking is getreden, moet deze omgevingsvisie worden opgevat als een structuurvisie als bedoeld in artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud van de omgevingsvisie

In de omgevingsvisie schetsen we het toekomstbeeld van onze gemeente. Maar om dat te kunnen doen, vertellen we eerst het verhaal van onze gemeente. Waar staan we nu en hoe zijn we daar gekomen? Daarna kijken we vooruit richting 2040. Hoe gaan we om met het landelijk gebied? Welke ontwikkelingen zien we in de grote kernen en hoe houden we de kleine kernen leefbaar? Wat moeten we doen voor een vitale economie? Hoe blijven we goed bereikbaar? En hoe doen we dat allemaal op een duurzame manier?

Totstandkoming van de omgevingsvisie

In 2017 zijn we samen met inwoners gestart met ‘Bouw je eigen buurt’. Alle informatie die we toen hebben opgehaald hebben we verwerkt in de omgevingsvisie voor de gemeente Hardenberg. In de periode daarna hebben we, tot eind vorig jaar, met veel inwoners, bedrijven en instellingen uit de samenleving gesproken over de toekomst van Hardenberg en hebben we op allerlei terreinen plannen voor de toekomst gemaakt. Van wonen tot economie, van bereikbaarheid tot duurzaamheid. Nu komt alles samen in de Omgevingsvisie Landstad Hardenberg.

Waar ter inzage?

De omgevingsvisie wordt met ingang van donderdag 15 juli 2021 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • 1.

    digitaal op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze website terug te vinden via het planidentificatienummer (IDN): NL.IMRO.0160.OV00004-VG01.

  • 2.

    digitaal op de gemeentelijke website: www.hardenberg.nl/landstad.

  • 3.

    op papier in te zien bij de publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg.

Beroep

Tegen de vastgestelde omgevingsvisie staat geen beroep open.

Hardenberg, 14 juli 2021

Naar boven