Paraplubestemmingsplan woningsplitsing en onzelfstandige bewoning

 

Aankondiging

Burgemeester en wethouders van gemeente Velsen kondigen aan een paraplubestemmingsplan ter inzage te leggen over woningsplitsing en onzelfstandige bewoning voor de hele gemeente. De gemeente merkt een behoefte aan meer flexibiliteit in het gebruik van woningen. Enerzijds willen we tegemoet komen aan deze aanvragen. Anderzijds moeten we oog hebben voor de mogelijk nadelige gevolgen van woningsplitsing en onzelfstandige bewoning voor de omgeving. Om dit goed te kunnen regelen nemen we in dit paraplubestemmingsplan voorwaarden op waaronder we woningsplitsing en onzelfstandige bewoning toestaan.

Ligging plangebied

Dit paraplubestemmingsplan valt over alle geldende bestemmingsplannen binnen de Gemeente Velsen waarin de bestemming ‘Wonen’ aanwezig is. Dat betekent dat dit plan geldt voor de hele gemeente.

Plan inzien

Het Paraplubestemmingsplan woningsplitsing en onzelfstandige bewoning (idn: NL.IMRO.0453.BP0001WONINGSPLIT1-O001) ligt met ingang van 16 juli 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek op bovenstaande plannaam of nummer). De stukken zijn tevens in te zien bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis (Dudokplein 1, IJmuiden). Om de stukken op het gemeentehuis in te zien moet u een afspraak maken via 0255 567200, of kijk op www.velsen.nl/contact.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen op dit bestemmingsplan. Dit doet u door een brief te richten aan: Gemeenteraad van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden. Of per e-mail via griffie@velsen.nl. Onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan woningsplitsing en onzelfstandige bewoning’. Vergeet daarbij niet duidelijk uw fysieke postadres aan te geven. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 06-34462278 of ro@velsen.nl.

Vervolg

Na afloop van de termijn dat het plan ter inzage ligt, zal het college van burgemeester en wethouders het plan samen met de zienswijzen ter besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad.

 

Naar boven