Vaststelling bestemmingsplan Ridder van Catsweg 683, Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 30 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda' voorziet in nieuwbouw op de locatie waar tot voor kort autobedrijf Van Loon was gevestigd. Het bouwplan bestaat uit drie woongebouwen met huur- en koopappartementen en een tweelaagse parkeergelegenheid.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • 1.

    Bijstellen van het totale aantal woningen van 196 naar 172 woningen;

  • 2.

    Veranderen van de situering en de omvang van het bouwvlak voor het westelijke woongebouw, door deze in zuidoostelijke richting te verplaatsen;

  • 3.

    Verlagen van de toegestane bouwhoogte van het westelijke woongebouw van 20 naar 17 meter en het opnemen van een maximale bouwhoogte van 11 meter voor de diepe set back;

  • 4.

    Verlagen van de toegestane bouwhoogte van het noordelijke woongebouw van 38 naar 29 meter en het opnemen van een maximale bouwhoogte van 20 meter voor de set back;

  • 5.

    Verlagen van de toegestane bouwhoogte van het oostelijke woongebouw van 35 naar 32 meter en het opnemen van een maximale bouwhoogte van 26 meter voor de set back;

  • 6.

    Geringe aanpassing bouwvlakgrenzen van het oostelijke woongebouw;

  • 7.

    Geen balkons toestaan aan de westzijde van de westelijke woongebouw;

  • 8.

    Geen lichtmasten toestaan op het parkeerdek.

  • 9.

    Bezoekersparkeren volledig op eigen terrein.

     

Het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda’ en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 15 juli 2021 tot en met woensdag 25 augustus 2021 ter inzage:

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden in deze periode beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt, kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • 1.

    beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • 3.

    beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

 

Dit betekent verder dat als beroep wordt ingesteld tegen het plan, hiervoor een versnelde procedure geldt. In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Is op dat moment nog niet beslist over een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan over dat verzoek is beslist.

 

Gouda, 14 juli 2021.

Naar boven