Gemeente West Betuwe - Vastgesteld bestemmingsplan ‘Achterweg ong. te Rumpt’

Met ingang van 15 juli 2021 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingsplan ‘Achterweg ong. te Rumpt’. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen vanaf 28 januari 2021. Tijdens deze periode zijn er zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan in haar vergadering van 29 juni 2021 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.BPachterwegong-VSG1

Toelichting

Het plangebied betreft een onbebouwd agrarisch perceel aan de oostzijde van Rumpt. Het gebied wordt omsloten door de wegen Achtermonde, Achterweg en Kerkweg. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 33 woningen.

Vaststellingsbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat door het wegverkeer op de Kerkweg op de randen van de bouwvlakken 8 en 10 (3 nieuwe woningen) grenzend aan de Kerkweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB met wordt overschreden. Het bevoegd gezag kan hiervoor een hogere geluidsgrenswaarde verlenen. Ten behoeve van het bestemmingsplan heeft het college besloten de volgende waarden als hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen; 50 dB voor bouwvlak 8 en 51 dB voor bouwvlak 10. Dit volgens artikel 83 van de Wet geluidhinder, in samenhang met artikel 110a van de Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben de benodigde hogere grenswaarden op 29 juni 2021 vastgesteld.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met 25 augustus 2021) een belanghebbende beroep kan instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven