Ontwerpwijzigingsplan ‘Amstel Design District fase 1’

Het college van burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, respectievelijk 3.9 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Amstel Design District fase 1’ is vrijgegeven voor ter inzage legging.

Toelichting wijzigingsplan

Het Amstel Business Park Zuid transformeert naar een gemengd gebied: de Werkstad OverAmstel. Binnen de kaders van deze transformatie wordt op de kavel aan de Willem Fenengastraat een gemengd gebied met wonen, werken en recreëren ontwikkeld (het Amstel Design District). De kavel is op onderstaande afbeelding weergegeven met een rood vierkant. De totale ontwikkeling betreft circa 80.000 m2 bvo in twee verschillende fasen. De ontwikkeling van fase 1 past, met uitzondering van de bouwhoogte, binnen het vigerende bestemmingsplan. Het college van B&W is bevoegd om door middel van een wijzigingsbevoegdheid af te wijken van de bouwhoogte zoals geldend in het bestemmingsplan (van 15 meter) tot maximaal 45 meter. Voor fase 1 is het college voornemens af te wijken tot een hoogte van 45 meter. Fase 2 past niet in het vigerende bestemmingsplan. Daar wordt later een procedure voor gestart.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Amstel Design District fase 1’ ligt gedurende 6 weken van 28 januari 2021 tot en met 10 maart 2021 ter inzage. Het plan ligt dan ter inzage in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel. Inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan online via www.ouder-amstel.nl of telefonisch via (020) 496 21 21.

Tevens is het ontwerpwijzigingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatiecode NL.IMRO.0437.WPAmstelDesignDist-ON01.

Ook is het plan in te zien op de leestafel in de bibliotheek Duivendrecht, Dorpsplein 60 te Duivendrecht. De bibliotheek is vanwege de corona-maatregelen op dit moment echter gesloten tot en met dinsdag 9 februari. Openingstijden na die datum worden nader bepaald.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken aan het college van B&W van de gemeente Ouder-Amstel, postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel of per e-mail aan gemeente@ouder-amstel.nl.

Ouder-Amstel, 27 januari 2021

Naar boven