Omgevingsvisie Roerdalen 2050 vastgesteld

Op 1 juli 2022 treedt (naar verwachting) de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet verplicht gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen voor de hele fysieke leefomgeving en haar grondgebied. Burgemeester en wethouders maken bekend dat de Omgevingsvisie Roerdalen 2050 op 8 juli 2021 gewijzigd door de gemeenteraad is vastgesteld.

Omgevingsvisie Roerdalen 2050

Samen met ketenpartners, stakeholders en inwoners is gewerkt aan het opstellen van de Omgevingsvisie Roerdalen 2050. Deze visie brengt verschillende beleidsvisies met elkaar in verband en zorgt voor een overkoepelend integraal afwegingskader voor nieuwe initiatieven. De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 is opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet en vormt de basis voor het nog op te stellen toekomstige Omgevingsplan.

De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 bevat het beleid op hoofdlijnen voor de toekomst van de gemeente Roerdalen. De visie gaat over de fysieke leefomgeving en richt zich op mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen, maar ook op een gezond en veilig leefklimaat. De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 geeft richting aan ruimtelijke-maatschappelijke ambities en opgaven. Daar wil de gemeente de komende jaren aan werken.

We bedanken degenen die al meedachten over de toekomst van Roerdalen. Alle individuele reacties zijn teruggebracht tot de kern en vertaald naar ambities voor de gemeenschap en de toekomst. De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 geeft daarmee nu een integrale en toekomstbestendige koers voor de leefomgeving in Roerdalen.

Inzage en raadplegen

De vastgestelde Omgevingsvisie Roerdalen 2050 kunt u vanaf 22 juli 2021 inzien bij het Servicepunt Roerdalen. Voor het bekijken van de visie moet u vooraf een afspraak maken. De planstukken zijn tevens elektronisch te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.VISIEROERDALEN2050-VA01.

Tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie staat geen bezwaar of beroep open.

 

Met het vaststellen van de Omgevingsvisie Roerdalen 2050 komt de op 12 december 2013 vastgestelde Structuurvisie Roerdalen 2030 te vervallen.

 

Naar boven