Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Waterpark Veerse Meer 2020’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2021 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan ‘Waterpark Veerse Meer 2020’ gewijzigd heeft vastgesteld en besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied ligt aan de Muidenweg te Arnemuiden en wordt begrensd door (noordelijk) het Veerse Meer en natuurgebieden rondom ‘De Piet’, (oostelijk en zuidelijk) de Muidenweg en (westelijk) recreatiegebied Oranjeplaat. Het bestemmingsplan biedt planologische mogelijkheden voor de herontwikkeling van het voormalige Waterpark Veerse Meer tot een kwalitatief hoogstaand en homogeen recreatiepark, met recreatiewoningen en uitgebreide centrumvoorzieningen, gericht op families.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 15 juli 2021 tot en met 25 augustus 2021 voor een ieder ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken kent het stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Indien u het vastgestelde bestemmingsplan fysiek wenst in zien, dient u tevoren een afspraak te maken via telefoonnummer (06) 5003 5869 (dhr. Schiettekatte) of (06) 1164 6172 (dhr. Van den Kieboom).

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder Inwoners / Bouwen en wonen / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPBGMWVMEER2020-VG01 in te vullen. Ook wordt het bestemmingsplan met alle bijbehorende informatie gepubliceerd via de webpagina www.middelburg.nl/wvm

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen tegen het bestemmingsplan of daarin door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 14 juli 2021

Naar boven