Kennisgeving bestemmingsplan ‘Tweebosbuurt Zuid-Oost’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 8 juli 2021 het bestemmingsplan ‘Tweebosbuurt Zuid-Oost’ (NL.IMRO.0599.BP2162Tweebbrtzo-va01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

Plangebied

Het plangebied betreft het meest zuidelijke deel van de Tweebosbuurt, nabij de kruising van de Hilledijk en de Putselaan. Beide vormen, tezamen met de Tweebosstraat en de Martinus Steijnstraat ook de grens van het plangebied.

 

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de nieuwbouw ontwikkeling van twee woonblokken (blok R en blok P3) met maximaal 175 woningen en een plint met commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 16 juli 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 ter inzage.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 - 22 75 85 87, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 17 juli 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 14 juli 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

Mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur cluster Stadsontwikkeling

 

 

Naar boven