VOORNEMEN VERLENEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET GEWIJZIGD UITVOEREN ZONNEPARK HET OOSTERVELD 1B TE HOOGEVEEN VOOR EEN PERIODE VAN 25 JAAR (uitgebreide procedure).

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen maken bekend dat zij, met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), van plan zijn vergunning (artikel 2.1, lid 1, sub a en c) te verlenen voor het gewijzigd uitvoeren van zonnepark waarvoor vergunning is verleend op 27 oktober 2020. Het zonnepark is gelegen aan Het Oosterveld 1b te Hoogeveen

De wijzigingen ten opzichte van de vergunning d.d. 27 oktober 2020 zijn:

  • -

    Twee transformatorstations worden verplaatst naar het midden van het zonnepark. In de vergunning afgegeven 27 oktober 2020 waren deze aan de zuidzijde van zonnepark gesitueerd.

  • -

    De ontsluitingsweg naar de transformatorstations is gewijzigd.

  • -

    Aan de zuidzijde is een toevoeging gedaan met een rij notenbomen.

Op de voorbereiding van dit besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van toepassing.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt 6 weken ter inzage van 15 juli 2021 tot en met 25 augustus 2021. De stukken zijn in te zien:

Gedurende de maatregelen vanwege het coronavirus zijn de gemeentelijke gebouwen beperkt toegankelijk en wordt u verzocht om een afspraak te maken, mocht het noodzakelijk voor u zijn om bij de balie de stukken in te zien. Dit doet u via www.hoogeveen.nl, klik op de button ‘Afspraak maken’, of bel 14-0528.

Tijdens de inzagetermijn, gerekend vanaf de dag na publicatie, kunt u bij B&W mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Als u een mondelinge zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met team vergunningen.

Naar boven