Vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening particuliere zonnepanelen Buitengebied

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 15 juli tot en met donderdag 26 augustus 2021 voor eenieder ter inzage ligt:

 het bij raadsbesluit van 7 juli 2021 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluherziening particuliere zonnepanelen Buitengebied'.

 

Inhoud

Met dit (paraplu)bestemmingsplan worden alle in het buitengebied van de gemeente Deventer geldende bestemmingsplannen voorzien van een afwijkingsbevoegdheid, die het mogelijk maakt om relatief snel en goedkoop, maar met de nodige waarborgen omkleed, zonnepanelen op de grond bij woningen, en ten dienste van woningen, toe te staan. Deze afwijkingsbevoegdheid is alleen bedoeld voor situaties waarin het dak en het bouwvlak geen ruimte bieden voor zonnepanelen.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u digitaal inzien op:

 

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P392-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P392-VG01/

 

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluherziening particuliere zonnepanelen Buitengebied' ligt van donderdag 15 juli tot en met donderdag 26 augustus 2021 ter inzage.

 

Van vrijdag 16 juli tot en met donderdag 26 augustus 2021 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven