Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

De Schouw 24, 5374 BB Schaijk; het uitbreiden van een woning (aanvraag ontvangen 30 juni 2021)

Radmakerstraat 2 tot en met 36 (even), 5375 CC Reek; het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning (HZ-2020-0199 d.d. 16 april 2021) voor het bouwen van 8 woon-werkeenheden en 2 werkeenheden (de wijziging betreft de verplaatsing van gebouw 1 om een afstand tot de perceelsgrens te krijgen van 1 meter) (aanvraag ontvangen 30 juni 2021)

Ontvangen sloopmeldingen:

Willibrordusweg 16, 5374 NG Schaijk; het slopen van binnenwanden en plafond op verdieping woning en het verwijderen van dakpannen (melding ontvangen 29 juni 2021)

Noordhoek 5, 5375 AR Reek; het verwijderen van asbesthoudende onderdelen uit een woning in verband met renovatiewerkzaamheden (melding ontvangen 1 juli 2021)

Boekelsedijk 6, 5411 NW Zeeland; het slopen van een schuur (melding ontvangen 1 juli 2021)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

Palmstraat 7 r22, 5374 PC Schaijk, het bouwen van een recreatiewoning (vergunning verzonden 1 juli 2021)

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning:

Voor-Oventje 3 in Zeeland; het voor een periode van 4 jaar wijzigen van het planologisch gebruik van een horecagelegenheid voor het toestaan van feesten en partijen tot 01:00 uur met een maximum van 15 feesten per jaar. Besloten is de afhandelingstermijn voor deze aanvraag met 6 weken te verlengen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden op 30 juni 2021.

Huisnummerbesluiten:  

Vaststelling nummeraanduiding

Helstraat 3 met toevoeging m, 5375 KG Reek; ten behoeve van mantelzorgwoning in een tijdelijke woonunit. Dit besluit tot vaststelling van de nummeraanduiding is verzonden op 1 juli 2021.

Palmstraat 7 met toevoeging r22, 5374 PC Schaijk; ten behoeve van nieuwbouw recreatiewoning met logiesfunctie. Dit besluit tot vaststelling van de nummeraanduiding is verzonden op 1 juli 2021.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen”→ gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

Naar boven