Ontwerp paraplubestemmingsplan Wonen gemeente Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat een ontwerp van een paraplubestemmingsplan Wonen is voorbereid voor de gemeente Zwartewaterland.

De gemeente Zwartewaterland heeft geconstateerd dat er op veel plekken arbeidsmigranten worden gehuisvest in reguliere woonhuizen. Meerdere geldende bestemmingsplannen laten dit onbedoeld toe binnen de bestemming ‘Wonen’. Recente uitspraken van de Raad van State (201600954/1/A1, 201202349/1/A1) geven daarnaast aan dat in beginsel een ruime interpretatie moet worden gegeven aan het begrip ‘wonen’. De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft bewoning van reguliere woningen door arbeidsmigranten als onwenselijk beoordeeld. Als gevolg hiervan is op 10 september 2020 een voorbereidingsbesluit ‘Wonen’ genomen. Dit voorbereidingsbesluit heeft niet als doel om huisvesting van arbeidsmigranten in de hele gemeente te verbieden. Het doel is wel om grip te houden op de huisvesting van arbeidsmigranten en ongewenste maatschappelijke effecten te voorkomen zoals overbewoning, geluidsoverlast en parkeeroverlast. Via het voorbereidingsbesluit is een stop gezet op een verdere toename van het aantal woningen dat wordt ingericht voor de huisvesting van arbeidsmigranten in afwachting van een nieuw bestemmingsplan. In het voorbereidingsbesluit is teven aangegeven dat er binnen één jaar een nieuw bestemmingsplan in werking dient te treden om dit juridisch planologisch vast te leggen. Dit ontwerp paraplubestemmingsplan Wonen voorziet hier in.

Het ontwerp paraplubestemmingsplan Wonen ligt met ingang van 7 juli 20201 gedurende 6 weken ter inzage. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen, kan een ieder zienswijzen op het ontwerp paraplubestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het volgende adres: Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14038.

Naar boven