Actualisatie Nota bodembeheer

Burgemeester en wethouders van Noordenveld maken bekend, dat zij van plan zijn om de ontwerp Nota bodembeheer en de bijbehorende bodemkwaliteitskaart vast te stellen voor het gehele grondgebied van Noordenveld.

De gemeente Noordenveld heeft in samenwerking met de andere Drentse gemeenten en de Provincie Drenthe een nota bodembeheer en bodemkwaliteitskaart vastgesteld in 2013. Hoe wij als gemeenten omgaan met grondverzet, en hergebruik van vrijkomende grond mogelijk wordt gemaakt, is opgenomen in de Nota bodembeheer. Bij de vaststelling is opgenomen dat de nota bodembeheer geëvalueerd dient te worden na wijziging wetgeving en/of andere bepalingen. De PFAS problematiek heeft hierin een bijdrage gehad. De nota bodembeheer en bodemkwaliteitskaart zijn daar op aangepast.

Inzage

Het ontwerp besluit, de Bodemkwaliteitskaart en de ontwerp Nota bodembeheer, liggen gedurende zes weken van 28 januari tot en met 11 maart 2021 op werkdagen op afspraak ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in Roden.

De bodemkwaliteitskaart en de ontwerp Nota bodembeheer kunt u ook digitaal inzien.

Zienswijze

Een ieder kan gedurende bovengenoemde periode een schriftelijke of mondelinge zienswijze inbrengen bij het college van B en W. Tegen het definitieve plan kan alleen beroep worden ingesteld als zienswijzen zijn ingediend tegen de ontwerpbeschikking.

Vragen

Als u vragen hebt kunt u direct contact opnemen met de heer E. Sijtsma van de afdeling Beleid en Realisatie, telefoonnummer 050 - 50 27 285 of per mail e.sijtsma@noordenveld.nl.

 

Naar boven