Toekennen van de straatnamen Wingtapper, Markorf en Blauwlegger in plan Voskuilen in Venhorst én straatnaam Peelrandbreuk in nieuwbouwplan Burgt fase 1a in Boekel wijzigen in Breukzone

 

Burgemeester en wethouders van Boekel hebben besloten tot het vaststellen van de straatnamen Wingtapper, Markorf en Blauwlegger in plan Voskuilen in Venhorst. Deze straatnamen zijn gekozen op advies van de Straatnamencommissie van Heemkundekring Sint Achten op Boeckel.

Wingtapper is de Boekelse dialectbenaming voor de Tapuit; een vogel die in de peel voorkwam. Markorf en Blauwlegger zijn de Boekelse dialectbenamingen voor respectievelijk de Vlaamse gaai en Heggemus. Ook deze soorten waren thuis in de peel.

Burgemeester en wethouders van Boekel hebben tevens besloten tot het wijzigen van de straatnaam Peelrandbreuk in nieuwbouwplan Burgt fase 1a in Boekel in Breukzone. Dit gebeurde in samenspraak met de eerder genoemde commissie. De naam Peelrandbreuk wil men achter de hand houden voor een van de eventueel nog te ontwikkelen nieuwe gebieden in plan Burgt.

De keuze voor de naam Breukzone heeft dezelfde achtergrond als die men eerder gaf bij Peelrandbreuk. Breukzone ligt voor een deel 20 meter ten oosten van de Peelrandbreuk. Omdat hier niet één breukrand ligt, maar meerdere is hier sprake van een breukzone.

 

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van publicatie van het besluit door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dat te bereiken, moet naast een bezwaarschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, indien onverwijlde spoed en de belangen dat vereisen. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Boekel, 29 juni 2021

 

College van burgemeester en wethouders

Naar boven