Ontwerp Transitievisie Warmte 1.0

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de ontwerp Transitievisie Warmte 1.0 met ingang van 6 juli 2021 gedurende zes weken (tot en met 16 augustus 2021) ter inzage ligt. De stukken zijn digitaal in te zien via https://www.veenendaal.nl/info-over-de-gemeente/openbare-bekendmakingen/. U kunt de stukken daarnaast op afspraak inzien bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

 

Waar gaat de ontwerp Transitievisie Warmte 1.0 over?

In het nationale Klimaatakkoord uit 2019 is afgesproken dat alle gemeenten uiterlijk in 2021 een visie vaststellen waarin is opgenomen hoe de route naar een aardgasvrije toekomst eruitziet. Al in maart 2020 namen college en gemeenteraad een besluit over de eerste stap naar een aardgasvrij Veenendaal met de Transitievisie Warmte 0.1. In het eerste plan is een aantal verkenningswijken benoemd. In de periode daarna is uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiktheid van deze verkenningswijken en begin 2021 zijn de onderzoeksresultaten (de Transitievisie Warmte 0.5) ter informatie aan college en gemeenteraad aangeboden. In de afgelopen maanden zijn de uitkomsten van de onderzoeken vertaald naar een definitieve Transitievisie Warmte (1.0). In deze Transitievisie Warmte 1.0 zijn onder meer de buurten van Veenendaal benoemd waar de gemeente voor 2030 grote stappen wil zetten naar aardgasreductie, door het opstellen van een buurtuitvoeringsplan (in het Klimaatakkoord: Uitvoeringsplan op Wijkniveau).

 

Wilt u een inspraakreactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kunnen inwoners van de gemeente Veenendaal en overige belanghebbenden naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het ontwerp van de visie kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze ontwerp Transitievisie Warmte– Z-1835693’. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met de heer F.J. Oudman van het team Programma’s en Projecten, via de ondersteuning van het Programma Energieneutraal Veenendaal: telefoonnummer (0318) 538 538.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van een inspraakreactie of het ontwerp van de Transitievisie Warmte kunt u eveneens contact opnemen met de heer F.J. Oudman van het team Programma’s en Projecten, via de ondersteuning van het Programma Energieneutraal Veenendaal: telefoonnummer (0318) 538 538 of mailadres frederik.oudman@veenendaal.nl.

Kijk ook op www.duurzaamveenendaal.nl voor meer informatie over de visie.

Naar boven