Ontwerpbestemmingsplan ‘Drusus’ Gemeente Roermond

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Drusus’ (IMRO: NL.IMRO.0957.BP00000296-ON01) van 7 juli 2021 tot en met 17 augustus 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 35 grondgebonden woningen (tweekappers of vrijstaand) mogelijk, waarvan minimaal 19 woningen vrijstaand dienen te worden gerealiseerd.

 

Aanmeldnotitie

Ook maken burgemeester en wethouders van Roermond overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend. Het college van burgemeester en wethouders heeft in verband met het bestemmingsplan ‘Oolderveste’ een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling ontvangen van initiatiefnemer. Op basis van een aanmeldingsnotitie is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden gemaakt voorafgaande aan de nog te starten bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapport moet worden gemaakt.

De aanmeldingsnotitie en bijbehorende stukken liggen van 7 juli 2021 tot en met 17 augustus 2021 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Inloopavond

Op donderdag 15 juli 2021 tussen 18.00 en 20.00 uur is het mogelijk het bestemmingsplan Drusus in te zien tijdens een bijeenkomst in de Tuinzaal van het Stadhuis, Markt 31 te Roermond. Vanwege de beperkingen ten aanzien van corona vragen wij u zich uiterlijk 13 juli 2021 voor deze bijeenkomst aan te melden via het e-mailadres: annieckroelofs@roermond.nl. U ontvangt dan een bevestiging met een tijdslot van 20 minuten, zodat er zowel voldoende tijd is u te informeren over het bestemmingsplan als de bezoekersstromen kunnen worden beheerst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het bestemmingsplan en zijn tekeningen van het bestemmingsplan beschikbaar.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 96 35.

Naar boven