Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Munstraat 10, 5374 PG Schaijk; het melden van een OBM (Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets)-plichige activiteit voor het wijzigen van een veehouderij (aanvraag ontvangen 17 juni 2021)

Udensedreef 14, 5374 RK Schaijk; het voor een periode van 10 jaren planologisch gebruiken van een cabin als uitkijkpunt (aanvraag ontvangen 24 juni 2021)

Ontvangen sloopmeldingen:

Van Kilsdonkplein 3, 5411 TC Zeeland; het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot van een woning (melding ontvangen 21 juni 2021)

Kerkstraat 80, 5411 BC Zeeland; het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot en plaatmateriaal van een woning (melding ontvangen 22 juni 2021)

De Louwstraat 17, 5374 CE Schaijk; het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot van een woning (melding ontvangen 22 juni 2021)

Brand 56, 5411 PC Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende dakgolfplaten van een bijgebouw en asbesthoudende materialen uit een berging (melding ontvangen 23 juni 2021)

Ontvangen milieumeldingen:

Munstraat 5, 5374 PG Schaijk; het melden in het kader van het Activiteitenbesluit van OBM (Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets)-plichtige activiteiten ten behoeve van het veranderen van een bedrijf (melding ontvangen 17 juni 2021)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

Repellaan 4 t/m 4g, 6 t/m 6g en 8 t/m 8g, 5374 GZ Schaijk, het bouwen van 24 appartementen (vergunning verzonden 18 juni 2021)

Rijksweg 46, 5374 RB Schaijk, het uitbreiden van een opslag en een magazijn van een restaurant (vergunning verzonden 18 juni 2021)

Egbert Dekkershof 36, 5411 LZ Zeeland, het bouwen van een woning (vergunning verzonden 23 juni 2021)

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning:

Hermanusweg ongenummerd in Schaijk; het uitbreiden van een recreatiewoning (kavel H83). Besloten is de afhandelingstermijn voor deze aanvraag met 6 weken te verlengen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden op 21 juni 2021.

Waterstraat 5, 5374 KB Schaijk; het bouwen van een bedrijfsloods. Besloten is de afhandelingstermijn voor deze aanvraag met 6 weken te verlengen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden op 21 juni 2021

Huisnummerbesluiten:

Vaststelling nummeraanduiding:

Egbert Dekkershof 36, 5411 LZ Zeeland; ten behoeve van een nieuwe woning.

Dit besluit tot vaststelling van de nummeraanduiding is verzonden op 23 juni 2021.

Repellaan 4 t/m 4g, 6 t/m 6g en 8 t/m 8g, 5374 GZ Schaijk; ten behoeve van 24 nieuwe appartementen. Dit besluit tot vaststelling van de nummeraanduiding is verzonden op 18 juni 2021.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

BIJZONDERE PROCEDURE:

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure).

Burgemeester en Wethouders van Landerd hebben besloten om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning te verlenen voor:

Langstraat 6, 5411 LE Zeeland, het verlengen van een zeugenstal en het wijzigen van de eerder vergunde vleesvarkensstal

Zij maken daarom bekend dat de vergunning met ingang van maandag 5 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de afdeling Ruimte.

Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt.

De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Iedereen kan binnen zes weken nadat dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de rechtbank ook indien niet eerst zienswijzen zijn ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning. De rechter zal vervolgens in de beroepsprocedure toetsen of er sprake is van voldoende belang bij het besluit.

Het beroep kan gestuurd worden naar: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht,

Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet u ondertekenen en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent;

  • waarom u het niet met dat besluit eens bent.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep aan te tekenen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Als beroep wordt ingesteld kan hierbij tevens om het treffen van een voorlopige voorziening worden gevraagd, mits er sprake is van een spoedeisend belang.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven