Kennisgeving-voorontwerpbestemmingsplan Bloemendal IIA

Kennisgeving

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het plangebied Bloemendal IIA in Barneveld. Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid Bro wordt hier gemeld dat over het plan in dit stadium geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen naar voren te brengen. Er vindt wel overleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Bro. Andere onafhankelijke instanties worden niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Het geven van een inspraakreactie op het voorontwerp is wel mogelijk. Hoe u dit moet doen staat hieronder beschreven:

Inspraak

Van 2 juli tot en met 15 juli 2021 ligt het voorontwerp voor het plan Bloemendal IIA ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2). U kunt het plan digitaal inzien via onderstaande links. Mocht u geen mogelijkheid hebben om het plan digitaal in te zien, dan kunt u individueel een afspraak maken om het plan in te zien via onze website (https://www.barneveld.nl/belastingen-en-vergunningen/afwijken-van-bestemmingsplan) of via telefoonnummer (0342) 495 335. Het gemeentehuis is vanwege de coronamaatregelen hiervoor alleen op afspraak te bezoeken. In verband met het vorenstaande zijn er ook geen medewerkers aanwezig om het plan toe te lichten. Indien u vragen heeft, kunt u deze mailen naar rodigitaal@barneveld.nl.

Dit plan voorziet in de realisatie van ongeveer 150 woningen in het plangebied Bloemendal IIA.

Het plangebied is aan de noordzijde van de kern Barneveld. Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden. Op de kaart bij deze kennisgeving (zie bijlage) is de grens van het plangebied weergegeven door de zwarte bolletjeslijnen. Het grotere deelgebied is aan de oostzijde van de Nijkerkerweg. Het is de bedoeling dat daar de nieuwe woningen komen. In het kleinere deelgebied – tussen de Nijkerkerweg en autosnelweg A30 – is een agrarisch bedrijf gevestigd. Het is de bedoeling het bouwvlak van dit bedrijf aan te passen in bestemmingsplan Bloemendal IIA.

U vindt de officiële bekendmaking via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen.

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1635-0001

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0203/NL.IMRO.0203.1635-0001

(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

Tijdens de vermelde periode kunt u bij voorkeur schriftelijk uw inspraakreactie over dit plan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Een schriftelijke reactie moet binnen de termijn aan de gemeente verzonden zijn. Wij merken de ingediende inspraakreactie (met eventuele daarin opgenomen persoonsgegevens) als openbaar aan, tenzij in de inspraakreactie expliciet wordt aangegeven dat u hiervoor geen toestemming geeft. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Barneveld organiseert op 8 juli 2021 een digitale informatiebijeenkomst over het plan. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 20:30 uur.

In de bijeenkomst geeft de gemeente een toelichting op het bestemmingsplan. De bijeenkomst is niet bedoeld voor vragen over woningprijzen, koopmogelijkheden of andere individuele woonvragen.

Om deze bijeenkomst bij te wonen dient U zich van tevoren per e-mail aan te melden via: bloemendal@barneveld.nl. U ontvangt dan een link om deel te nemen aan de bijeenkomst via Teams. Aanmelden kan tot en met 6 juli 2021.

 

 

Barneveld, 1 juli 2021.

Naar boven