Verkeersbesluit geslotenverklaring voor fietsen

pjt 2021-03

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Grondslag

Voor het plaatsen van verkeerstekens en verkeersborden als bedoeld in artikel 12 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet op grond van artikel 15 van de wegenverkeerswet een verkeersbesluit worden genomen.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW is overleg gevoerd met de politie. De politie heeft aangegeven geen voorstander te zijn van het instellen van een geslotenverklaring voor fietsen tenzij gedurende de periode dat het verbod van toepassing is hekken worden geplaatst.

Motivering

Het is gewenst de Dorpsstraat gedurende het hoogseizoen (juli en augustus) op bepaalde delen van de dag (van 11.00 uur tot 18.00 uur) fietsvrij te houden.

De gemeenteraad heeft gevraagd dit te realiseren door het nemen van een verkeersbesluit. Het college is van mening dat ook zonder het plaatsen van hekken de Dorpsstraat afgesloten moet kunnen worden voor fietsen gedurende aan aantal uren per dag.

 

BESLUIT

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen voor de Dorpsstraat te Vlieland een geslotenverklaring voor fietsen in te stellen voor de maanden juli en augustus dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur door het plaatsen van het verkeersbord C14 met onderbord (gesloten voor fietsen).

 

Vlieland 15 juni 2021

Burgmeester en wethouders van Vlieland

Mededelingen

 

Bezwaar

Indien uw belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kunt u op grond van de Algemene wet be-stuursrecht een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Vlieland. De termijn hiervoor bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatcourant. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit (of een onderdeel ervan) waartegen het bezwaar is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Wanneer u een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u tevens aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien er, gelet op de betrokken belangen, sprake is van onverwijlde spoed.

Inwerkingtreding

Dit verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag, na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt.

 

Naar boven