Vaststelling Beeldkwaliteitsplan dorpshart Aalst, gemeente Waalre

 

De raad van de gemeente Waalre heeft op 2 maart 2021 het ‘Beeldkwaliteitsplan dorpshart Aalst’ vastgesteld als onderdeel van de Welstandnota.

 

Beeldkwaliteitplan

Met dit beeldkwaliteitplan voor het dorpshart van Aalst worden richtlijnen gegeven voor de beeldkwaliteit van de bebouwing en de openbare ruimte in het centrum van Aalst. Enerzijds biedt dit beeldkwaliteitplan richtlijnen en handvatten voor initiatiefnemers, anderzijds vormt het een toetsingskader in relatie tot de welstandstoets.

 

Inzage

U kunt het vastgestelde plan digitaal inzien via de gemeentelijke website: https://www.duurzaamdoorwaalre.nl/data/downloadables/1/7/6/5/beeldkwaliteitsplan-dorpshart-aalst.pdf

Het beeldkwaliteitplan heeft de juridische status van beleidsregel. Op grond van artikel 8:3 lid 1 Algemene wet bestuursrecht kan tegen het vaststellingsbesluit geen bezwaar en beroep worden ingesteld. Het beeldkwaliteitsplan treedt in werking op de eerste dag na publicatie en zal onderdeelgaan uitmaken van de Welstandsnota.

 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer van den Kerkhof via het telefoonnummer 040-2282667.

 

 

Waalre, 30 juni 2021

Naar boven