Bekendmaking voorbereiding Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050

Burgemeester en wethouders van Roerdalen geven op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van het voornemen om een Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050 voor te bereiden als uitwerking van de Omgevingsvisie Roerdalen 2050.

Relatie “Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050” met de omgevingsvisie

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet voegt 26 wetten in het ruimtelijke domein samen tot één wet. Alle regels over de fysieke leefomgeving vallen dan onder één wet. Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet doen ook enkele nieuwe beleidsinstrumenten hun intrede, zoals de omgevingsvisie (opvolger structuurvisie), het omgevingsplan (opvolger bestemmingsplan), maar ook het kerninstrument “Programma”.

Op 8 juli 2021 wordt de Omgevingsvisie Roerdalen 2050 door de gemeenteraad behandeld. De Omgevingsvisie Roerdalen 2050 bevat het beleid op hoofdlijnen voor de toekomst van de gemeente Roerdalen. De visie gaat over de fysieke leefomgeving en richt zich op mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen, maar ook op een gezond en veilig leefklimaat. Om de doelen uit de omgevingsvisie te kunnen realiseren zijn bij de uitvoeringsparagraaf van de Omgevingsvisie Roerdalen 2050 maatregelen genoemd.

Eén van deze maatregelen is het opstellen van een projectenlijst met daarin fysieke projecten (passend in de Omgevingsvisie Roerdalen 2050) die de komende jaren voorbereid en uitgevoerd gaan worden. De projectenlijst wordt verankerd in het Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050.

Over de uitvoering van de afzonderlijke projecten wordt te zijner tijd besluitvorming voorgelegd. Dat betekent dus niet dat met deze projectenlijst al onomkeerbare besluiten worden genomen, maar alleen een overzicht van potentiële projecten.

Inzage en raadplegen

Naar aanleiding van deze bekendmaking zal er op dit moment geen gelegenheid worden geboden tot het indienen van zienswijzen en zullen er evenmin op het plan betrekking hebbende stukken ter inzage worden gelegd. Bovendien wordt op dit moment geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen.

Zienswijzen

Gelegenheid tot het inzien van het ontwerp Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050, alsmede de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen zal worden geboden gedurende de termijn van terinzagelegging van ontwerp Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie Roerdalen 2050.

De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerp Uitvoeringsprogramma Omgevingsvisie 2050 wordt vooraf gepubliceerd in het elektronisch Gemeenteblad en de Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl.

 

Naar boven