ontwerp-Omgevingsvisie Barneveld Centrum

Vanaf 25 juni tot en met 22 juli 2021 ligt het ontwerp van de Omgevingsvisie Barneveld Centrum voor een periode van vier weken ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2). U kunt de ontwerp-Omgevingsvisie digitaal inzien via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen. Mocht u geen mogelijkheid hebben om de ontwerp-Omgevingsvisie digitaal in te zien, dan kunt u individueel een afspraak maken om het plan in te zien via onze website (https://www.barneveld.nl/belastingen-en-vergunningen/afwijken-van-bestemmingsplan) of via telefoonnummer (0342) 495 335. Het gemeentehuis is vanwege de coronamaatregelen hiervoor alleen op afspraak te bezoeken. In verband met het vorenstaande zijn er ook geen medewerkers aanwezig om het plan toe te lichten. Indien u vragen heeft, kunt u deze mailen naar rodigitaal@barneveld.nl.

De ontwerp-Omgevingsvisie geeft de koers aan voor de toekomst van Barneveld centrum tot aan 2030. Hierin staat hoe we het centrum beter geschikt willen maken om te wonen, met daarbij een sterkere en vitale middenstand en hoe het centrum aantrekkelijker en leefbaarder wordt. De ontwerp-Omgevingsvisie is opgesteld samen met inwoners, winkeliers, ondernemers en andere belanghebbenden.

In mei 2019 is de gemeente Barneveld gestart met het maken van een Omgevingsvisie voor Barneveld Centrum. Een fysieke bijeenkomst in de Veluwehal in 2019 was de aftrap voor het publiek. Daarna zijn er nog diverse (digitale) bijeenkomsten geweest over de discussienota en denkrichtingennota. Dit zijn voorlopers van het plan wat er nu ligt. Alle reacties en opmerkingen van betrokkenen hebben we zo goed als mogelijk meegenomen en staan nu in het ontwerp van de Omgevingsvisie Barneveld Centrum. Dit traject is een pilot voor de Omgevingsvisie die opgesteld wordt voor de hele gemeente Barneveld. Hierover gaan we in oktober met inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden in gesprek. Alle ervaringen die we hebben opgedaan met Barneveld centrum nemen we mee in de aanpak om deze brede Omgevingsvisie op te stellen. Lees hier meer over op de website.

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen bij de raad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. U kunt uw zienswijze ook digitaal via de gemeentelijke website naar voren brengen. Daarvoor moet u gebruik maken van DigiD om u te legitimeren. Het formulier treft u aan bij de documenten op de gemeentelijke website. Wij merken de ingediende zienswijze (met eventuele daarin opgenomen persoonsgegevens) als openbaar aan, tenzij in de zienswijze expliciet wordt aangegeven dat u hiervoor geen toestemming geeft.

 

Barneveld, 24 juni 2021.

Naar boven