Besluit gelijkwaardigheid en maatwerkvoorschriften Ekkersrijt 2026a

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant namens hen op 3 juni 2021 besloten heeft om op basis van het Activiteitenbesluit milieubeheer maatwerkvoorschriften te stellen voor de opslag van lithium ion batterijen en op grond van artikel 1.8 van het Activiteitenbesluit milieubeheer een besluit gelijkwaardigheid hebben genomen voor de opslag van nicotine houdende gevaarlijke stoffen en de tijdelijke opslag van gevaarlijke stoffen, voor:

Rhenus Contract Logistics Eindhoven BV, gelegen aan Ekkersrijt 2060A 5692 BA te Son en Breugel.

Het betreft maatwerkvoorschriften in aanvulling op of ter invulling van de voorschriften die gelden op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer in het belang van de bescherming van het milieu. De beschikking en de daarbij behorende stukken liggen van 23 juni t/m 3 augustus 2021 ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Son en Breugel tijdens de openingstijden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, tel. (088) 369 0369.

Het gelijkwaardigheidsbeginsel houdt in dat degene die een inrichting drijft andere, gelijkwaardige maatregelen kan treffen dan de in het besluit of de regeling opgenomen verplichte maatregelen. Voor het toepassen daarvan moet het bedrijf vooraf toestemming krijgen van het college.

Bent u het niet eens met een besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit, en hebt u direct belang bij dit besluit? Dan kunt u hiertegen een schriftelijk bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders per adres Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, postbus 8035, 5601 KA Eindhoven.

U moet het bezwaarschrift indienen binnen zes weken nadat het besluit bekend is gemaakt (verzonden of uitgereikt) aan de belanghebbenden.  

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • 1.

    de handtekening van de indiener

  • 2.

    de dagtekening / datum van ondertekening

  • 3.

    de naam en het adres van de indiener

  • 4.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is

  • 5.

    de reden waarom u het niet eens bent met het besluit  

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking voor het besluit. Er bestaat daarom de mogelijkheid om, als een bezwaarschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter (sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch). U kunt uw voorlopige voorziening digitaal aanvragen op de website www.rechtspraak.nl.

Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Voor het mondeling inbrengen van zienswijzen bestaat binnen deze periode de mogelijkheid tot het houden van een hoorzitting. Een verzoek daartoe dient binnen drie weken na begindatum ter inzage legging bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant te worden ingediend.

Aan deze procedure is het kenmerk MAATW-2021-3094 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.

Naar boven