Aanvullende parkeernorm voor het parkeerbeleid Actualisatie nota parkeernormen 2019

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend dat zij in de vergadering van 11 mei 2021 heeft besloten om een aanvullende parkeernorm voor Tiny houses op te nemen in het parkeerbeleid ‘Actualisatie nota parkeernormen 2019'.

Besluit:

  • 1.

    De Actualisatie nota parkeernormen 2019 aanvullen met de parkeernorm Tiny Houses voor het project Buurtschap te Veld – Castiliëlaan en

  • 2.

    Kennisnemen van het mobiliteitsplan.

     

Bijlage 8d. Overzicht parkeernormen tiny houses project Buurtschap te Veld (restgebied)

Per functie is de parkeernorm weergegeven in aantallen parkeer­plaatsen per eenheid. Tevens is het aandeel bezoekers aangegeven. Dit aandeel is reeds in de weergegeven parkeernormen opgenomen. Bij publieke voorzieningen moet minimaal 2% van de parkeerplaatsen worden uitgevoerd als algemene gehandicaptenparkeerplaats, waarbij naar boven wordt afgerond. De parkeernormen zijn ook te raadplegen in de online rekentool parkeernormen via: https://parkeernota.eindhoven.nl.

 

Wonen

eenheid

parkeernorm

aandeel

bezoekers

opmerkingen

Tiny House

per kamer

0,6

0,2

Toelichting

In de landelijke richtlijnen van het CROW, is in 2018 een norm opgenomen voor Tiny Houses. Deze norm zit niet in onze nota parkeernormen, die vanaf 2016 geldt en in 2019 geactualiseerd is. In het project Buurtschap te Veld aan de Castiliëlaan worden circa 100 Tiny Houses gebouwd. Omdat het buurtschap zich richt op een ander soort bewoner en er voldoende duurzame en aantrekkelijke alternatieven zijn, is het verantwoord om voor Tiny Houses een lagere parkeernorm toe te passen. Deze normen gelden alleen voor deze locatie. In de Actualisatie nota parkeernormen 2019 is hiertoe bijlage 8D ‘Overzicht parkeernorm Tiny Houses voor het project Buurtschap te Veld – Castiliëlaan’ toegevoegd.

 

De ‘Actualisatie nota parkeernormen 2019’ inclusief bijlage 8D, is opgenomen in de bijbehorende bijlage.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in het Gemeenteblad.

 

 

Eindhoven, 11 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

,burgemeester

,secretaris

Naar boven