Sluiting Banstraat 25 KC012 te Veldhoven

De burgemeester heeft besloten om het lokaal aan het adres Banstraat 25 KC012 te Veldhoven met ingang van 17 mei 2021 voor de duur van drie maanden te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. In de recreatiewoning is een softdrugs aangetroffen.

 

Damoclesbeleid

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is de burgemeester onder andere bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen (soft- en/of harddrugs) worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal (en bijbehorende erven) kan sluiten. De sluiting vindt plaats om herhaling van deze verboden en schadelijke activiteiten te voorkomen en de negatieve gevolgen weg te nemen of zoveel als mogelijk te beperken.

Deze bevoegdheid is uitgewerkt in het Damoclesbeleid gemeente Veldhoven (handhavingsbeleid op artikel 13b van de Opiumwet). Het beleid is voor iedereen terug te vinden op www.veldhoven.nl (zoekterm: Damoclesbeleid).

 

 

 

 

Naar boven