Wijziging Verordening rekenkamer Capelle aan den IJssel 2016

De raad van de gemeente Capelle aan den IJssel;

 

gelezen het voorstel van de begeleidingscommissie Rekenkamer;

besluit:

  • 1.

    Artikel 10, lid 6 als volgt te wijzigen:

    Oud:

    Ten behoeve van de raadsbehandeling wordt door de griffie een raadsvoorstel opgesteld met conceptraadsbesluit. Het conceptbesluit bevat indien van toepassing een opdracht aan het onderzochte orgaan en/of betrokkenen om binnen een termijn van vier maanden na het besluit, met een plan van aanpak ter uitvoering van de door de raad overgenomen aanbevelingen te komen.

     

    Nieuw:

    Artikel 10, lid 6.1

    Ten behoeve van de raadsbehandeling wordt door de griffie een raadsvoorstel opgesteld met een conceptraadsbesluit. Het conceptraadsbesluit bevat - indien van toepassing - een opdracht aan het onderzochte orgaan en/of betrokkenen om binnen een termijn van vier maanden na het besluit over de aanbevelingen van de rekenkamer een plan van aanpak te presenteren over de implementatie van de raadsbesluiten.

    Het plan van aanpak geeft systematisch per beslispunt uit het raadsbesluit inzicht in de werkwijze(n), de doorlooptijd en de momenten waarop de raad wordt geïnformeerd over de voortgang.

     

  • 2.

    Aan artikel 10, lid 6 toe te voegen:

    Toe te voegen:

    Artikel 10, lid 6.2:

    Het college rapporteert jaarlijks, bij de jaarstukken tenzij over het moment door de raad anders is besloten, aan de raad over de stand van zaken van de uitvoering van de raadsbesluiten die genomen zijn naar aanleiding van rekenkameronderzoeken. De informatie over verschillende raadsbesluiten wordt per beslispunt van een raadsbesluit op een overzichtelijke en uniforme wijze aangeboden.

    Indien er sprake is van een door de raad geaccepteerd plan van aanpak, als bedoeld in artikel 10 lid 6.1, dan is dat plan van aanpak daarbij uitgangspunt.

     

  • 3.

    De aanhalingstitel “Verordening rekenkamer Capelle aan den IJssel 2016” te wijzigen in “Verordening rekenkamer Capelle aan den IJssel 2021”.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 31 mei 2021,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven