Wijzigingsvergunning Mauritsweg 40

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat het de volgende omgevingsvergunning heeft verleend (art. 2.1 en 2.2. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Op 2 mei 2019 hebben wij een aanvraag ontvangen voor werkzaamheden aan Mauritsweg 40 te Rotterdam. De omgevingsvergunning is op 21 juni 2019 verleend. Hierna is op 13 december 2019 een beslissing op bezwaar genomen op twee ingediende bezwaarschriften. Hiertegen is op 24 januari 2020 een beroepschrift ingediend.

In de beroepsprocedure is gebleken dat het bouwplan mogelijk rechtstreeks uitzicht geeft op het erf van de woning Mauritsweg 39 te Rotterdam wat eventueel strijd met artikel 5:50 Burgerlijk Wetboek zou kunnen opleveren. Vergunninghouder heeft op 27 mei 2021 aangepaste tekeningen bij ons aangeleverd en hiermee een aanvraag tot wijziging van de oorspronkelijke vergunning gedaan.

Wij hebben besloten de wijziging op de omgevingsvergunning te verlenen. Volgens ons is in dit geval sprake van een wijziging van ondergeschikte aard. Het toegestane gebruik als dakterras neemt namelijk af ten opzichte van het oorspronkelijk vergunde bouwplan en de afstand van het hekwerk/de balustrade van de erfgrens Mauritsweg 39 wordt vergroot tot 2 meter. Het onderhavige besluit treedt dan ook in de plaats van de oorspronkelijke vergunning welke op 21 juni 2019 is verleend en op 18 december 2019 is gepubliceerd. (datum besluit 11-06-2021, op dezelfde dag verzonden, dossiernummer OMV.19.05.00018)

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een beroepschrift indienen, voor zover het specifiek gaat over de wijziging van het bouwplan ten opzichte van het oorspronkelijke bouwplan waarvoor vergunning is verleend op 21 juni 2019.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    datum beroepschrift;

  • 3.

    de gronden van het beroep;

  • 4.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt. Wij verzoeken u ook een kopie van dit besluit mee te zenden.

U moet het beroepschrift zenden aan:

Rechtbank Rotterdam

Sector Bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM ROTTERDAM

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt daarom, als u beroep heeft ingesteld tegen onderhavig besluit, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Naar boven