Gemeenteblad van Putten
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Putten | Gemeenteblad 2021, 187007 | Overige besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Putten | Gemeenteblad 2021, 187007 | Overige besluiten van algemene strekking |
Reglement van Orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Putten 2021
HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN
Artikel 5 Benoeming wethouders
De commissie onderzoekt of benoeming van de kandidaat-wethouder voldoet aan de vereisten van de artikelen 36a, 36b, 41b (eerste, derde en vierde lid) en 41c (eerste lid) van de Gemeentewet. Ook wordt van de kandidaat-wethouder een verklaring omtrent het gedrag gevraagd als bedoeld in artikel 28 van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens.
HOOFDSTUK 2 RAADSVERGADERINGEN
Artikel 11 Gebed na opening en voor sluiting van de vergadering
Onmiddellijk na de opening van de vergadering spreekt de voorzitter het volgende gebed uit: "Almachtige God en Vader. Wij bidden U in Christus' naam om Uw onmisbare zegen bij de vervulling van de werkzaamheden, die ons wachten. Schenk ons door Uw Heilige Geest wijsheid en voorzichtigheid. Verlevendig in ons een diep gevoel van onze afhankelijkheid van U. Schenk ons, om Jezus’ wil, in het geloof tot U op te zien. Dan zullen onze beraadslagingen strekken tot eer van uw naam en tot bevordering van de ware belangen van deze gemeente. Amen."
Artikel 13 Primus bij hoofdelijke stemming
Voordat de voorzitter de aangekondigde onderwerpen aan de orde stelt, deelt hij mee bij welk raadslid de hoofdelijke stemming zal beginnen. Door loting wordt een volgnummer van de presentielijst aangewezen; bij het daar genoemde raadslid begint de hoofdelijke stemming.
Na het sluiten van de beraadslaging en voordat de raad tot stemming overgaat, kan ieder raadslid zijn voorgenomen stemgedrag toelichten.
Artikel 21 Stemming; procedure hoofdelijke stemming
Een raadslid dat zich bij het uitbrengen van zijn stem vergist, kan deze vergissing nog herstellen voordat het volgende raadslid gestemd heeft. Bemerkt het raadslid zijn vergissing pas later, dan kan hij - nadat de voorzitter de uitslag van de stemming bekend heeft gemaakt - wel aantekening vragen van zijn vergissing. Dit leidt niet tot verandering in de uitslag van de stemming.
Artikel 23 Stemming over personen
Paragraaf 4 Verslaglegging en besluitenlijst; ingekomen stukken
Artikel 25 Verslag en besluitenlijst
De besluitenlijst moet in ieder geval inhouden:
een overzicht van het verloop van elke stemming, met vermelding bij hoofdelijke stemming van de namen van de leden die voor of tegen stemden, onder aantekening van de namen van de leden die zich overeenkomstig de Gemeentewet van stemming hebben onthouden of zich bij het uitbrengen van hun stem hebben vergist;
De raadsleden, de voorzitter en de griffier hebben het recht een voorstel tot wijziging van de besluitenlijst aan de raad te doen als de besluitenlijst onjuistheden bevat of niet duidelijk weergeeft wat gezegd of besloten is. Een voorstel tot verandering moet voor het vaststellen van de besluitenlijst bij de griffier worden ingediend.
Paragraaf 5 Besloten vergaderingen
Artikel 27 Toepassing reglement op besloten vergaderingen
Op een besloten vergadering is dit reglement van overeenkomstige toepassing voor zover dat niet in strijd is met het besloten karakter van de vergadering.
Artikel 29 Opheffing geheimhouding
Als de raad op grond van artikel 25, derde en vierde lid, artikel 55, tweede en derde lid, of artikel 86, tweede en derde lid, van de Gemeentewet van plan is de geheimhouding op te heffen dan wel niet te bekrachtigen, wordt, als het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, in een besloten vergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.
HOOFDSTUK 3 BEVOEGDHEDEN, INSTRUMENTEN RAADSLEDEN
Artikel 32 Amendementen en subamendementen
Raadsleden dienen amendementen en subamendementen voor het sluiten van de beraadslaging van het voorstel waarop deze betrekking hebben, schriftelijk in bij de voorzitter, tenzij de voorzitter oordeelt dat mondelinge indiening volstaat. Een amendement kan het voorstel inhouden om een geagendeerd voorstel in één of meer onderdelen te splitsen, waarover afzonderlijke besluitvorming zal plaatsvinden.
Nadat het college schriftelijk wensen of bedenkingen aan de raad bekend heeft gemaakt of heeft laten weten hiertoe niet te zullen overgaan, dan wel nadat de in het tweede lid gestelde termijn is verlopen, wordt het voorstel - na overleg met de indiener(s) - op de agenda van de raadsvergadering geplaatst.
Over verzoeken die ten minste 48 uur voor aanvang van een raadsvergadering zijn ingediend of - naar het oordeel van de voorzitter - in spoedeisende gevallen, wordt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering gestemd. In andere gevallen tijdens de daaropvolgende raadsvergadering. De raad bepaalt op welk tijdstip tijdens de vergadering de interpellatie wordt gehouden.
Artikel 37 Schriftelijke vragen
Raadsleden dienen schriftelijke vragen aan het college of de burgemeester in bij de griffier. De vragen worden kort en duidelijk geformuleerd en kunnen van een toelichting worden voorzien. De vragen worden in principe schriftelijk beantwoord, tenzij het raadslid (gemotiveerd) vraagt om mondelinge beantwoording.
Als het college of de burgemeester de schriftelijke vragen niet binnen de termijnen kan beantwoorden, stelt het college of de burgemeester de vragensteller hiervan gemotiveerd in kennis, waarbij wordt aangegeven binnen welke termijn de beantwoording zal plaatsvinden. De griffier informeert de overige raadsleden. Dit bericht wordt behandeld als een antwoord.
In de gevallen waarin dit reglement niet voorziet of bij twijfel over de toepassing van het reglement, beslist de raad op voorstel van de voorzitter.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-187007.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.